βαρέα-και-ανθυγιεινά-δημοτικό-συμβού-1007718
ΔΗΜΟΙ | 07.04.2022 | 07:15

Βαρέα και Ανθυγιεινά: Δημοτικό Συμβούλιο ζητά να μην περικοπούν

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 64/2022 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει ακόμα περισσότερο τους μειωμένους μισθούς κάθε σκέψη για μείωση ή περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Όμως

σύμφωνα με πρόσφατο σχετικό πόρισμα αρμόδιας επιτροπής της κυβέρνησης της ΝΔ κόβουν η περικόπτουν το επίδομα σε μια σειρά ειδικοτήτων στους εργαζόμενους στους δήμους και όχι μόνο που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά βλαπτικών παραγόντων για την υγεία τους. Ανάμεσα στις άλλες ειδικότητες που τους κόβουν το επίδομα είναι και οι σχολικές καθαρίστριες που μέσα στην πανδημία και όχι μόνο έχουν μετατρέψει τις χλωρίνες και όχι μόνο σε δεύτερη φύση τους. Ως Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας εκτιμούμε ότι το σχετικό πόρισμα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και καμία μείωση μισθών να μην επιβληθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Καμία περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανένα κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχτεί. Καμία υποβάθμιση. Να ενταχτούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους».