Β. Μιχαλολιάκος: «Μέχρι και το υπουργείο Περιβάλλοντος μου έδωσε συγχαρητήρια»

Μομφές δέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, από τον δημοτικό σύμβουλο Ιωσήφ Βουράκη σχετικά με τα ποσά που ξοδεύτηκαν για το πάρκο Δηλαβέρη.

Οι καταγγελίες αυτές εξόργισαν τον δήμαρχο, ο οποίος απάντησε ότι τόσο οι διαγωνισμοί, όσο και ολόκληρο το έργο βρίσκονται στο φως και ότι όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε μέχρι και το υπουργείο Περιβάλλοντος «αναγκάστηκε»  να του δώσει συγχαρητήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του Πειραιά είναι η εξής:

«Το έργο ανάπλασης του Άλσους Δηλαβέρη ήταν χρέος τιμής και ευγνωμοσύνης απέναντι στο μεγάλο ευεργέτη της πόλης Κρίτωνα Δηλαβέρη. Η δημοτική αρχή το παρέλαβε ως ένα ακόμη «στοιχειωμένο όνειρο» που είχε παραδοθεί σε τοξικομανείς και …εκπαιδευτές σκυλιών από την κατά τα άλλα συμπαθή ομάδα μεταναστών από το Πακιστάν.
Σε αυτό το αίσχος που πρόσβαλλε τους πάντες αποφάσισε η δημοτική αρχή να βάλει τέλος και να προχωρήσει σε ανάπλαση του Άλσους ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους τους Πειραιώτες αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του.
Σήμερα, εκεί που βρισκόταν ένας εγκαταλελειμμένος χώρος παραβατικότητας υπάρχει ένα από τα ωραιότερα άλση της Αττικής. Προκειμένου να συμβεί αυτό δούλεψαν ώρες, εβδομάδες και μήνες εργαζόμενοι του Δήμου με περίσσευμα όχι μόνο εργατικότητας αλλά και αγάπης για το περιβάλλον και την πόλη.
Ως κύριος πόρος της Ανάπλασης χρησιμοποιήθηκαν τα έσοδα της πώλησης μέσω μιας μοναδικής και διαφανούς δημοπρασίας που έγινε στο «Βεάκειο», του αυτοκινήτου του Κρίτωνα Δηλαβέρη. Ένα αυτοκίνητο που είχε εγκαταλειφθεί για δεκαετίες, τρέφοντας την ελπίδα κάποιων, ότι θα κατέληγε στα χέρια τους, χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ.
Στη δημοπρασία πρότυπο ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που έγινε με τη συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων της πόλης και συλλεκτών αυτοκινήτων από όλη την Ευρώπη, το αυτοκίνητο- αντίκα του Κρίτωνα Δηλαβέρη πωλήθηκε 405.000 ευρώ.
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου το ποσό «δεσμεύτηκε» για να αξιοποιηθεί όλο για την ανάπλαση του Άλσους, όπως και έγινε.
Παράλληλα, μετά από πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πειραιά, ανατράπηκε απόφαση του «Πράσινου Ταμείου» το οποίο δεν είχε συμπεριλάβει τον Πειραιά σε χρηματοδοτούμενα έργα.
Αποτέλεσμα ήταν να ενταχθούν και το Άλσος Δηλαβέρη και το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, που και αυτό είχε παραδοθεί σε καταπατητές και μετά από σκληρό δικαστικό αγώνα της δημοτικής αρχής επέστρεψε στο Δήμο Πειραιά.
Για μας είναι αυτονόητο ότι όλες οι διαδικασίες για προμήθεια υλικών, που αφορούσαν την ανάπλαση του Άλσους Δηλαβέρη, έγιναν με διαγωνισμούς, που ο κάθε δημοτικός σύμβουλος όφειλε να τους γνωρίζει και μάλιστα επετεύχθησαν εκπτώσεις μεγαλύτερες από κάθε άλλη εποχή του παρελθόντος.
Οι 480.000 ευρώ εξοικονομήθηκαν με καλύτερη διαχείριση και με περιορισμό κάθε σπατάλης του παρελθόντος.
Κατηγορείται λοιπόν ο Δήμος γιατί κάνει έργα πνοής που ζωντανεύουν τον Πειραιά;
Εμείς προκαλούμε και προσκαλούμε κάθε δημότη, δημοτικό σύμβουλο να ελέγξει όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Μάλιστα, με διαφάνεια και δημόσιους διαγωνισμούς θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του Άλσους με τη δημιουργία:
1. Γηπέδου μπάσκετ (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ)
2. Υπαίθριου θεάτρου (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ)
3. Της μετατροπής της οικίας του Κρίτωνα Δηλαβέρη, στον μεγαλύτερο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Πειραιά
(ύψους 2.300.000 ευρώ).

Η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με μεμονωμένες και θλιβερές εξαιρέσεις που έχουν κάνει επάγγελμα να βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα και να την πετούν.
Οι νοοτροπίες αυτές κράτησαν τον Πειραιά καθηλωμένο για χρόνια και ευθύνονται για πολλά.
Εμείς κοιτάμε μπροστά και βάζουμε τον πήχη ψηλά. Αυτό φαίνεται από τα έργα που γίνονται και προγραμματίζονται, φαίνεται από την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, από την απόφασή μας να ξαναφτιάξουμε το ρολόι-σύμβολο του Πειραιά, από τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, χώρων πρασίνου, αξιοποίηση κτιρίων, από την καθαριότητα κα.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!