Τζόκας: Κόβουν από την κοινωνία για να μην γίνουν μειώσεις στους μισθούς τους

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην κοινή πρόταση ΕΝ.ΠΕ – ΚΕΔΕ για περικοπές των ΚΑΠ ώστε να μην κοπούν οι μισθοί των δημάρχων*, την οποία, όπως τονίζει, «την πληροφορήθηκα από το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr», εκφράζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, Σπύρος Τζόκας. Ο κ. Τζόκας με δήλωσή του τονίζει ότι η πρόταση αυτή «αγγίζει τα όρια του κοινωνικού αυτοματισμού με διαφορετική οπτική και προσθέτει με έμφαση: «’Η ΕΝΠΕ και η ΚΕΔΕ αντιπροτείνουν την αφαίρεση του ισόποσου από τους ΚΑΠ του εκάστοτε έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να συνεχίσουν εύρυθμα τη λειτουργία τους.’». Προτείνουν με άλλα λόγια να αφαιρεθούν και άλλα χρήματα από τους πετσοκομένους ΚΑΠ, δηλαδή από την κοινωνία, ώστε να μην γίνουν οι μειώσεις και οι περικοπές στις αντιμισθίες των αιρετών!!!»

Ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής χαρακτηρίζει τη λογική αυτή «παρελκυστική, καθώς ο υπολογισμός του εσόδου, αφενός, είναι πολύ μικρός και, αφετέρου, θα μπορούσε να διορθωθεί με πολλούς τρόπους. Το μεσοπρόθεσμο, όμως, παρακολουθεί τις απαράδεκτες αυτές πολιτικές των οριζόντιων περικοπών και των ασκήσεων επί χάρτου. Αναρωτήθηκε κάποιος , για παράδειγμα, από τους συντάκτες πως θα μεταβαίνουν οι Σύμβουλοι των Καλλικρατικών Δήμων της Επαρχίας και των Περιφερειών στα Συμβούλια. Πώς; Τσοντάροντας από τον πενιχρό μισθό τους; Αναρωτήθηκε κάποιος τι θα γίνουν οι Δήμοι εκείνοι, όπου οι ειδικοί συνεργάτες λειτουργούν ως ανώτεροι υπάλληλοι, καθώς οι προσλήψεις έχουν μπλοκάρει; Γνωρίζει κάποιος ότι ο Δήμαρχος των μικρών Δήμων θα λαμβάνει αντιμισθία χαμηλότερη από τους Διευθυντές του; Και άλλα πολλά ερωτήματα μπορεί να θέσει κάποιος. Η απάντηση είναι εδώ και καιρό η ίδια: η ανατροπή αυτής της πολιτικής», καταλήγει ο Σπ. Τζοκας.

 

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Σπύρου Τζόκα είναι το εξής:

«Η διαπίστωση του κοινού ανακοινωθέντος ΕΝ.ΠΕ – ΚΕΔΕ ότι «οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και όχι την εξοικονόμηση πόρων..» αποτελεί πάγια θέση της Παράταξης μας και του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη ρύθμιση αλλά και συνολικά για τη μνημονιακή πολιτική στην Αυτοδιοίκηση. Επιτέλους το κατάλαβαν και οι πλειοψηφίες των παραπάνω συλλογικών οργάνων. Οι άλλες σκοπιμότητες  είναι η απαξίωση, η υποβάθμιση και, τελικά,  η ουσιαστική κατάργηση της Τ.Α, ώστε να εκχωρηθούν οι υπηρεσίες στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η προβλεπόμενη εξοικονόμηση πόρων από όλες τις μειώσεις και περικοπές στις αντιμισθίες των αιρετών (Περιφερειαρχών, Δημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων, Προέδρων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων και Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης) και η κατάργηση των μετακλητών υπαλλήλων βρίσκεται σε ευθεία με την παραπάνω κατεύθυνση, της ουσιαστικής κατάργησης της Αυτοδιοίκησης και, όπως είναι φυσικό, μας βρίσκει τελείως αντίθετους. Εξάλλου και ο υπολογισμός του εσόδου (5 εκατ. Ευρώ) επιβεβαιώνει την θέση μας.

* ΕΔΩ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!