Τρίπολη: STOP στην αποκομιδή σκουπιδιών, λόγω κορεσμού χωματερής

Έκκληση στους Τριπολιτσιώτες να μην κατεβάζουν πλέον τα σκουπίδια απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κώστας Ταλούμης, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων με την κακοκαιρία που επικρατεί. Αιτία το STOP από το Δήμο Τρίπολης στην αποκομιδή των απορριμάτων, καθώς ο χώρος προσωρινής συγκέντρωσης του δήμου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έχει κορεστεί με τα σκουπίδια να σχηματίζουν λόφο ύψους δέκα μέτρων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αυτός που φταίει είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, αφού έχει καθυστερήσει την έγκριση των αποφάσεων για μεταφορά των απορριμμάτων από το χώρο συγκέντρωσης σε νόμιμο σημείο απόθεσης, κι εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες, εκτός απροόπτου, θα διευθετηθεί το πρόβλημα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι με αργό ρυθμό κινείται η εγκατάσταση της μονάδας προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης, στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, που θα λειτουργήσει με την επιστημονική υποστήριξη του ΤΕΙ Κρήτης και θα περιλαμβάνει κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ), κομποστοποιητή και δεματοποιητή υπολειμμάτων κι αναμένεται να δοθεί τέλος στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών που πέραν των περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα ανακουφίσει και οικονομικά το δήμο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!