Τρίπολη: Πτώση 37% στα έσοδα από ανταποδοτικά τέλη

Η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς που εμπεριέχουν το χαράτσι έχει ως αποτέλεσμα πολλοί δήμοι της χώρας να εμφανίζουν μειωμένα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράτονται επίσης από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Τρίπολης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Σάββα Σαββάκη, έπρεπε να εισπραχθούν το πρώτο τρίμηνο του 2013 από ανταποδοτικά τέλη, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, 750.000 ευρώ και εισπράχθηκαν μόλις 450.000 ευρώ, πτώση που φτάνει περίπου το 37%.

Επιπλέον ο κ. Σαββάκης υπογράμμισε ότι και τα υπόλοιπα έσοδα του Δήμου Τρίπολης, από άλλες πηγές, παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση..

Τέλος, σοβαρό πρόβλημα στα οικονομικά του δήμου αποτελεί η μεταφορά των σκουπιδιών της πόλης, το κόστος της οποίας την περσινή χρονιά ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ. Φέτος ο αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι το κόστος θα φτάσει σε ανάλογο ύψος, γι’ αυτό και τόνισε, πως πρέπει να λειτουργήσει η προσωρινή μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΣΟΔΑ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!