Τρίπολη: Παρεμβάσεις του δήμου δίνουν «ανάσα» σε ιδιώτες και δημότες

Σε σειρά στοχευμένων ευνοϊκών αποφάσεων που θα εξυπηρετήσουν τους οφειλέτες τού δήμου και, ταυτόχρονα θα ενισχύσουν το ταμείο του προχώρησε η δημοτική Αρχή Τρίπολης, με άξονες η διασφάλιση των εσόδων και των εισπράξεών του και την ενίσχυση του κοινωνικού του προσώπου. Έτσι:

Πρώτον, προχώρησε σε ρύθμιση χρεών προς το δήμο, όπου οι οφειλέτες έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους σε 60 δόσεις, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 100 ευρώ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Δεύτερον, μείωσε τις τιμές ενοικίων στα καταστήματα που ενοικιάζει ο δήμος σε ιδιώτες, βοηθώντας τούς επιχειρηματίες να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, με ετήσιο όφελος για αυτούς 45.000 ευρώ. Παράλληλα, ο δήμος διασφάλισε τα ενοίκιά του, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Τρίτον, μείωσε τα τέλη ύδρευσης κατά 11,5%, τα δημοτικά τέλη κατά 5% στην πόλη και κατά 10% για τα χωριά τού δήμου, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, με αποτέλεσμα τη μείωση τής επιβάρυνσης των δημοτών κατά 300.000 ευρώ ετησίως.

Τέταρτον, αποφάσισε τη μη αύξηση των ανταποδοτικών τελών και τη μείωση τελών ύδρευσης στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης τής Αεροπορίας, στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού και στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, ώστε να στηριχθούν οι δομές και να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΤΕΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!