Τρίπολη: Παραμένουν τα σκουπίδια, έρευνα ξεκινάει ο δήμος

«Βουνά» παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Τρίπολης, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες από τη στιγμή που εκδόθηκε η υγειονομική διάταξη από το Υπουργείο Υγείας και την κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, προκειμένου να μεταφερθούν τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ της Φυλής στην Αττική. Εν τω μεταξύ η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έδωσε «Πράσινο Φως» για έρευνα, για το πώς οδηγήθηκε η κατάσταση στα σημερινά επίπεδα.

Σύμφωνα με  έκθεση κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ λίγα σκουπίδια έχουν απομακρυνθεί και δεν υπάρχει δρόμος στο κέντρο, πολύ περισσότερο όμως στις γειτονιές της πόλης, που να μην έχει ένα «βουνό» σκουπίδια.

Πάντως για να μεταφερθούν τα σκουπίδια από την Αρκαδία στην Αττική, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής, το Δήμο Τρίπολης και να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση και κατόπιν αυτού να υπάρξει διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου μεταφοράς. Η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο, με αποτέλεσμα η κατάσταση στου δρόμους της Τρίπολης  να παραμένει ίδια.

Παράγοντες του δήμου Τρίπολης εκτιμούν πως αν όλα πάνε καλά, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η μεταφορά των σκουπιδιών και η αποκομιδή τους από τους δρόμους της πόλης.

Έρευνα

Σε ο,τι αφορά την έρευνα  η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Τρίπολης, κατά πλειοψηφία, όρισε δικηγόρο, εξειδικευμένου στη νομοθεσία περί διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, προκειμένου να διεξάγει έρευνα, για την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 1986 μέχρι σήμερα.

Στόχος του Δήμου είναι να στραφεί εναντίον των υπευθύνων, αξιοποιώντας την επιστροφή των χρημάτων που διατέθηκαν για να πληρωθεί η μεταφορά των σκουπιδιών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΕΔΣΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση