Τρίπολη: Έντονες αντιδράσεις για τη μεταφορά του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα

Aνάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Τρίπολης από το πρωί με το που έγινε γνωστό ότι έχει εκδοθεί εντολή από το υπουργείο Αμυνας -γεγονός που επιβεβαίωσε η IV Μεραρχία Πεζικού- για ολική μεταστέγαση του 11ου Συντάγματος, από το στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη» που εδρεύει στην πόλη, στο κλειστό στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα.

Στο στρατόπεδο της Τρίπολης διατηρείται μόνο το τμήμα Επιστράτευσης, ενώ από την IV Μεραρχία διαβεβαίωσαν πως δεν μετακινούνται αξιωματικοί και δεν μπαίνει «λουκέτο» στο στρατόπεδο.

Η είδηση έχει προκαλέσει την αντίδραση των αυτοδιοικητικών παραγόντων και των παραγωγικών τάξεων της Αρκαδίας. Όπως υπογράμμισαν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό το κλείσιμο ενός στρατοπέδου στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, για εξοικονόμηση πόρων, τόνισαν όμως πως είναι απαράδεκτο να μετακινείται μια ιστορική και σε λειτουργία στρατιωτική μονάδα, από τη μια πόλη στην άλλη, εντός της ίδια περιφέρειας. Παράλληλα, εξέφρασαν την υποψία τους για χρησιμοποίηση του στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη» σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, χαρακτήρισε μεγάλη πληγή για την Τρίπολη την απώλεια του 11ου Συντάγματος. Προσέθεσε ότι, η Τρίπολη έχει πληρώσει ακριβά την κρίση και οι επιχειρηματίες βγάζουν κραυγή αγωνίας για το μέλλον των επιχειρήσεών τους.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως, «η ιστορία του 11ου Συντάγματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διαχρονική πορεία της πόλης και των κατοίκων της όπως και με τους Εθνικούς Αγώνες».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση μεταστέγασης, συμπληρώνοντας πως, «κυκλοφορούν φήμες ότι θα γίνει στρατόπεδο για μετανάστες και αυτό μας ανησυχεί».

Νωρίς το απόγευμα, για το θέμα αυτό, έχει προσδιοριστεί ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας στην Τρίπολη, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν το σύνολο των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων του νομού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!