Τρίπολη: Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου – $5.000 ενίσχυση από τους ομογενείς

Τα επίσημα εγκαίνια τού κοινωνικού παντοπωλείου τού δήμου Τρίπολης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό κτίριο τής πλατείας Βαλτετσίου. Το παντοπωλείο τού Δήμου θα είναι ανοικτό καθημερινά από ομάδα εθελοντών, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, για τη συγκέντρωση προϊόντων, που θα διατίθενται μια φορά την εβδομάδα, σε κοινωνικά και οικονομικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού, με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ρουχισμό.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γ. Σμυρνιώτης, συνεχάρη όλους όσοι συνεισέφεραν στην προσπάθεια εξοπλισμού και οργάνωσης του παντοπωλείου και ειδικά τον Εμπορικό Σύλλογο, τους επιχειρηματίες τής πόλης και τους πρώτους χορηγούς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά 5.000 δολαρίων από την Ελληνική Ομοσπονδία Βόρειας Καλιφόρνιας, για την ενίσχυση του παντοπωλείου, καταδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την ευαισθησία των ομογενών, σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.Ήδη, οι αιτήσεις των οικογενειών για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής βοήθειας είναι πολλές, όπως δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Μαρία Εικοσιδέκα, η οποία τόνισε πως μέχρι τις γιορτές θα λειτουργήσει και κοινωνικό ιατρείο από το δήμο Τρίπολης, με εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες, σε όλες τις εκφάνσεις τού βίου τους, σημειώνοντας ότι επιβάλλεται πλέον να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας και να μας διακατέχει το αίσθημα τής αλληλοβοήθειας και τής ανθρωπιάς.

Ο μητροπολίτης Μαντινείας, Αλέξανδρος, εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου για τη δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, ως μοχλό βοήθειας στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας το οποίο, όπως είπε, είναι σε αγαστή συνεργασία και με το αντίστοιχο «καλάθι του πτωχού αδελφού» τής Μητρόπολης και κάλεσε τους πιστούς να συνδράμουν, δίνοντας από το υστέρημά τους ό,τι ο καθένας μπορεί.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!