Τρίκαλα: Δήλωναν τα χωράφια του και έπαιρναν τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης

Παρέμβαση εισαγγελέα, έπειτα από καταγγελία αγρότη ότι δηλώθηκαν από τρίτους τα χωράφια του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αγρότης της περιοχής διαπίστωσε με έκπληξη ότι κάποιοι τρίτοι δήλωναν για μία τριετία τουλάχιστον τα δικά του χωράφια στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και καρπώνονταν τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης, που ανέρχονταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, ο αγρότης δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Μιχάλη Μαγειρία, ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να λάβει από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) τα αναλυτικά στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη.

Σημειώνεται ότι ανάλογες περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί και στο παρελθόν και, μάλιστα, έχει προκύψει ότι κατά καιρούς δηλώθηκε το ίδιο χωράφι από δύο διαφορετικά άτομα. Ο δικηγόρος Μιχάλης Μαγειρίας, μιλώντας στο trikalavoice.gr, σημειώνει ότι «θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και δη οι αγρότες ότι υπάρχουν χωράφια, τα οποία, ενώ δεν δηλώνονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον πραγματικό τους κύριο (δεν είναι απαραίτητο), αυτά δηλώνονται παράνομα από τρίτα πρόσωπα». Ο ίδιος τονίζει ότι «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αν υπάρχει δόλος και από ποιον. Αυτό θα γίνει αντικείμενο έρευνας από την Εισαγγελέα Τρικάλων και την οικονομική αστυνομία ενδεχομένως».

Πηγή: trikalavoice.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΩΡΑΦΙΑ, ΑΓΡΟΤΗΣ, ΑΠΑΤΗ


Αφήστε μια απάντηση