Τρίκαλα: Δάνειο 8,7 εκ. ευρώ σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
3
Ιούλιος
Back

Τρίκαλα: Δάνειο 8,7 εκ. ευρώ σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων που προγραμματίστηκε αύριο το μεσημέρι, εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο η λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών, προκειμένου ο Δήμος Τρικκαίων να εμφανίσει ισοσκελισμένο τον προϋπολογισμό του 2016.

Στην συνεδρίαση, το Σώμα καλείται να εγκρίνει την πρόσφατη απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών, με την οποία δόθηκε το “πράσινο φως” για τη σύναψη του δανείου, ύψους 8,77 εκ. ευρώ, μικρότερο ωστόσο σε σχέση με αυτό που ζητούσε ο Δήμος (11,92 εκ. ευρώ) για να τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες παρελθόντων ετών. Με την απόφαση του Σώματος γίνεται και αποδοχή των όρων του δανείου, με κυμαινόμενο επιτόκιο ξεκινώντας από 4,3% και με ενδεικτική ετήσια τοκοχρεολυτική δόση 805.571 ευρώ, με χρονική περίοδο αποπληρωμής τα 15 έτη. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει πως θα επιτευχθεί ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του Δήμου για το τρέχον έτος, αφού υπολείπεται η διαφορά ποσού άνω των 3 εκ. ευρώ σε σύγκριση του δανειακού διαθέσιμου και του απαιτούμενου ποσού.

Πηγή: ert.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!