«Τριανταφυλλένιοι Γάμοι» από τη Σαγκάη στο Δ. Ρεθύμνου

Με στόχο τη διερεύνηση της διάθεσης ανάλογων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο, την ανάδειξη και προβολή της κρητικής φυσιογνωμίας ως μοναδικού προορισμού, τα μέλη της επιτροπής από την Σαγκάη, συνοδευόμενοι από την εξωτερική συνεργάτη της Περιφέρειας Κρήτης για το project «Τριανταφυλλένιοι Γάμοι» Μαρία Ζησούλη, πραγματοποίησαν συνάντηση με φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού, στην προσπάθειά τους να εξετάσουν και να συγκρίνουν τις εν δυνάμει παρεχόμενες υπηρεσίες στα πλαίσια της ενσωμάτωσης ελκυστικών τουριστικών πακέτων για τον εν λόγω θεματικό τουρισμό.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιχειρείται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Κρήτη και απευθύνεται σε νέα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν, γνωρίζοντας τις ομορφιές της Ελλάδας. Εκείνο που απασχολεί φυσικά τους επιχειρηματίες του τουρισμού από την Κίνα είναι τα μέσα και οι δραστηριότητες που θα πλαισιώνουν τα νεόνυμφα ζευγάρια να διανθίζουν την παραμονή τους και να διακρίνουν την επιλογή τους.

Το γραφείο Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με άλλους σημαντικούς εταίρους του τουρισμού κινητοποιήθηκαν εστιασμένα και ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή, υποδεικνύοντας τους καλύτερους τρόπους προβολής των δυνατοτήτων του τόπου.

Η άφιξη της επιτροπής στο Ρέθυμνο έγινε το βράδυ της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, ύστερα από στάση που πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο και το Λασίθι. Τους υποδέχτηκαν σε επίσημο δείπνο ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη , ο αντιπρόεδρος Ε.Β.Ε Ρεθύμνης Βαγγέλης Μανιουδάκης , ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Νίκος Μάκρας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Γιάννης Τριποδιανός.

Το πρωί του Σαββάτου οι εκπρόσωποι των γραφείων γάμων και τουρισμού από τη Σαγκάη ξεναγήθηκαν στο κτήμα Αγκρέκο της Grecotel από τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργικού Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη. Εκεί βίωσαν παραδοσιακές διαδραστικές δραστηριότητες, ενθουσιάστηκαν από την υποδοχή και τη φιλοξενία και δοκίμασαν γεύσεις και αρώματα. Μια σύντομη και περιεκτική διαδρομή στην μακρόχρονη πορεία της ιστορίας του κέντρου της Παλιάς Πόλης ακολούθησε αμέσως μετά , την επιμέλεια της οποίας ανέλαβε η Ιωάννα Γλύπτη σε μια προσφορά του Σωματείου Ξεναγών και η οποία πλαισιώθηκε από τ αυθόρμητα κεράσματα των Ρεθεμνιωτών στο διάβα τους.

Η ξενάγηση κατέληξε στο Χάνι του Παττακού για την επίσημη επιχειρηματική συνάντηση με τα θέματα εργασίας να τίθενται σε τροχιά προγραμματισμού της πρώτης αποστολής από 15 ζευγάρια από την Σαγκάη στην Ελλάδα, η οποία θα συνοδεύεται από 10 δημοσιογράφους και συνεργείο τηλεόρασης.

Το event αυτό θα υποστηριχθεί με καμπάνια στην ευρύτερη περιοχή της Σαγκάης στην οποία θα παρουσιάζονται οι χορηγοί και οι συνεργάτες και η οποία θα περιλαμβάνει :
 Road Show με τη διανομή φυλλαδίου σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Σαγκάης.
 Τεύχος προβολής του γαμήλιου τουρισμού στην Ελλάδα που θα μοιραστεί σε τουριστικά πρακτορεία .
 2 δεκάλεπτα ντοκιμαντέρ σε μεγάλο νεανικό κανάλι με το υλικό από τους γάμους του Απριλίου και τις περιοχές που θα επισκεφθούν τα ζευγάρια.
 Συνέντευξη τύπου που θα παρέχει το Ελληνικό Προξενείο στη Σαγκάη σε πάνω από 100 δημοσιογράφους.
 Μια συνάντηση B2B που θα οργανώσει το Προξενείο μας στη Σαγκάη για τη διαμόρφωση πακέτων ευρύτερης συνεργασίας.

Στην συνάντηση αυτή εκπροσωπήθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης από τον Γ. Πολυχρονάκη , το Ε.Β.Ε από τον Κ. Βουρλάκη, ο Σύλλογος Ξενοδόχων από τον πρόεδρό του Μ. Τσακαλάκη και ο Σύλλογος Διευθυντών από τους κυρίους Ν. Μάκρα και Δ. Καλαϊτζιδάκη.

Για τη φιλοξενία όλων αυτών έγινε ιδιαίτερη μνεία από τους υψηλόβαθμους επισκέπτες οι οποίοι τόνισαν ότι εντυπωσιάστηκαν για το υψηλό επίπεδο τόσο της καλαισθησίας, όσο και των υπηρεσιών που τους προσφέρθηκε. Τόνισαν επίσης πόσο σεβασμό τους προκάλεσε η πόλη -μνημείο Ρέθυμνο, καθώς και την ευχάριστη έκπληξη από την διαπίστωσή τους σχετικά με τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές του τόπου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ, ΣΑΓΚΑΗ, ΓΑΜΗΛΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!