Τραμπουκίσμοι στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ο Μπαλασόπουλος επιτέθηκε με μπουκάλι & ποτήρι σε συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στο εν εξελίξει 43ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της ΑΣΚ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, αλλά και με ανακοίνωσή της η ίδια η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε επίθεση με μπουκάλι και ποτήρι από τον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θέμη Μπαλασόπουλο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Γκιτάκος και επιβεβαιώνουν στην aftodioikisi.gr και άλλοι συνδικαλιστές που ήταν παρόντες, «χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπήρξε τεχνητή ένταση και πόλωση από τη μεριά της «ΣΥΝ. ΑΝ» (πρ ΠΑΣΚΕ) και σε μία διαμαρτυρία δική μου προς το προεδρείο της Ε.Ε. σηκώθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ε. Θέμης  Μπαλασόπουλος και κρατώντας ένα μπουκάλι και ένα ποτήρι προσπάθησε να με χτυπήσει.»!

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο «τραμπουκική επίθεση στελεχών της σε συνδικαλιστές της Αριστεράς στο 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ» και η ΑΣΚ-ΟΤΑ η οποία τονίζει ότι «το γεγονός δε ότι δεν μπόρεσε η «ΣΥΝ.ΑΝ.» (πρ ΠΑΣΚΕ) να ελέγξει το Σώμα των Αντιπροσώπων και στην ουσία να εκτεθεί με την πρόταση της, οδήγησε τα στελέχη της να προχωρήσουν σε δημιουργία τεχνητού κλίματος έντασης και πόλωσης προβαίνοντας σε τραμπουκισμούς κατά συνδικαλιστών του ΜΕΤΑ και άλλων Αριστερών παρατάξεων.»

Επίθεση όμως δέχθηκε και ο επικεφαλής της ΔΑΣ (ΚΚΕ) Β. Πετρόπουλος, καθώς όπως καταγγέλλεται από συνέδρους αλλά και από το 902.gr «Στην επιμονή των συνέδρων της ΔΑΣ να γίνει ψηφοφορία κατά περίπτωση, ο Θ. Μπαλασόπουλος έφτασε να βιαιοπραγήσει σε βάρος του Β. Πετρόπουλου και λίγο μετά επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό σε βάρος άλλων συνέδρων.»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΑΣΚ-ΟΤΑ είναι το εξής:

Την ψυχραιμία τους έχασαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο 43ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όταν η επιχείρηση αποκλεισμού Σωματείων και Αντιπροσώπων έπεσε στο κενό και δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλειοψηφία του Συνεδρίου.

Σαφώς ενοχλημένοι, μετά την απόρριψη της πρότασης τους , «όλα σε ένα», που κατέθεσαν για την νομιμοποίηση Σωματείων με οικονομικές εκκρεμότητες, στοχεύοντας στον αποκλεισμό τους, αποχώρησαν από τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου.

Το γεγονός δε ότι δεν μπόρεσε η «ΣΥΝ.ΑΝ.» (πρ ΠΑΣΚΕ) να ελέγξει το Σώμα των Αντιπροσώπων και στην ουσία να εκτεθεί με την πρόταση της, οδήγησε τα στελέχη της να προχωρήσουν σε δημιουργία τεχνητού κλίματος έντασης και πόλωσης προβαίνοντας σε τραμπουκισμούς κατά συνδικαλιστών του ΜΕΤΑ και άλλων Αριστερών παρατάξεων.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ εδώ και ημέρες, σε ανακοίνωση του, είχε αποκαλύψει τη νέα «φάμπρικα» αποκλεισμών Σωματείων – Αντιπροσώπων και Εργαζομένων από το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που επιχείρησε να στήσει η απερχόμενη ηγεσία της ομοσπονδίας και με τις ενέργειές της, οδήγησε 33 Σωματεία του κλάδου να μην πραγματοποιήσουν εκλογές και να μην στείλουν Αντιπροσώπους.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ με σαφή και ξεκάθαρη θέση, που αποτελεί θέση αρχής για την παράταξη και κινείτε στη λογική της ενότητας του κλάδου και όχι της διάσπασής του όπως αυτό κατέγραψαν οι αποκλεισμοί που εφαρμόστηκαν από την τότε ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ (σήμερα ΣΥΝ.ΑΝ) στο προηγούμενο τακτικό συνέδριο της ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε να μην αποκλειστούν Σωματεία για μια ακόμα φορά με πρόσχημα τις οικονομικές εκκρεμότητες που μπορεί να δοθεί η λύση του διακανονισμού και η πλήρης εξόφληση των οφειλών μέχρι το ενδιάμεσο συνέδριο σε ενάμιση χρόνο.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της απερχόμενης πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ να διαλύσει την ενότητα του κλάδου και καλούμε τους σύνεδρους του 43ου τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ να γυρίσουν την πλάτη στις επιλογές της «ΣΥΝ.ΑΝ» (πρ. ΠΑΣΚΕ) που δυναμιτίζουν τις εργασίες του συνεδρίου και υπονομεύουν την ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 28-4-2015

Σημ. Η φωτο είναι από το 902.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΤΑΚΟΣ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!