ΤΠκΔ: Επέκταση προγράμματος δημοτικού φωτισμού -Νέες δυνατότητες στους ΟΤΑ

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ανακοίνωσε  την επέκταση του προγράμματος για την αναβάθμιση του Δημοτικού Οδοφωτισμού, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ της συγχρηματοδότησης της αναβάθμισης με την άντληση και ιδιωτικών κεφαλαίων από την αγορά.

Σύμφωνα με το ΤΠκΔ η επέκταση θα βασιστεί στα εργαλεία που έχουν ήδη αναπτυχθεί για τη χρηματοοικονομική αποτίμηση των επενδύσεων αύξησης της ενεργειακής αποδοτικότητας στις υποδομές φωτισμού και τα αντίστοιχα έργα θα υλοποιηθούν με το μοντέλο της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ). Στις συμβάσεις αυτές, φορείς του Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα να συμπράξουν με εξειδικευμένες, στις τεχνολογίες αυτές, εταιρείες και να υλοποιήσουν επενδύσεις οι οποίες αποπληρώνονται από το όφελος της εξοικονομούμενης ενέργειας.

Για την υλοποίηση της επέκτασης αυτής, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα συνεργαστεί με ΚΑΠΕ, την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ και τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας-ΥΠΕΝ. Η επεξεργασία του επικαιροποιημένου Οδηγού ωρίμανσης, των πρότυπων μελετών και των λοιπών διαδικασιών ανάθεσης είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Η συγχρηματοδότηση από το ΤΠκΔ αφορά στην παροχή χρηματοδότησης που δύναται να καλύπτει τη συμμετοχή στο έργο των Δημόσιων φορέων, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος για τους ΟΤΑ και τους πολίτες.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΤΠΚΔ.


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!