τους-την-χάλασαν-εκατοντάδες-ρουκέτ-115342
ΔΗΜΟΙ | 25.04.2016 | 14:12

Τους την… χάλασαν! Εκατοντάδες ρουκέτες κατασχέθηκαν στο Βροντάδο της Χίου

Όσο πλησιάζει ο επικείμενος ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου, τόσο δραστηριοποιούνται και οι αστυνομικοί που ερευνούν για να εντοπίσουν τις «πυριτιδαποθήκες» των αντιμαχόμενων ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής.

Ένα από τα αυτοσχέδια στρατόπεδα που ανακάλυψαν οι άνδρες της τοπικής Ασφάλειας, είχε μέσα 562 ρουκέτες έτοιμες για ρίψη, 94 ρουκετόξυλα και 232 καλούπια ρουκετών έτοιμα για γέμιση, τα οποία κατέσχεσαν. Το πλήρωμα που τα κατασκεύασε δεν βρισκόταν εκεί και οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία κατ’ αγνώστων για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου.

*** Κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στη Μυτιλήνη, συνελήφθη ένας 27χρονος όταν στην κατοχή του βρέθηκαν 300 κροτίδες μεγάλης ισχύος τις οποίες διέθετε προς πώληση σε τρίτους. Ο νεαρός Έλληνας παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας.

*** Στο περίπτερο που διατηρεί σε ένα χωριό της Καβάλας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. η 42χρονη ιδιοκτήτρια, όταν διαπιστώθηκε ότι διέθετε προς πώληση 1.800 παιδικά αθύρματα τα οποία κατασχέθηκαν. Η περιπτερούχος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.