Τουριστική Προβολή του  δέλτα Αξιού - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
28
Νοέμβριος
Back

Τουριστική Προβολή του  δέλτα Αξιού

Η προώθηση του τουρισμού και της ανάπτυξης του δέλτα Αξιού και της ευρύτερης περιοχής των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο επίκεντρο σεμιναρίου που οργανώθηκε στο δήμο Αξιού, με την συνεργασία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης και του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσ/νίκης.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου ΄΄Terres D’ Eau΄΄ (Περιοχές του Νερού) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG III B MEDOCC και στόχο είχε την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεων, με τις αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένας ήπιας μορφής τουρισμός στην περιοχή του δέλτα Αξιού.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν ο επίκουρος καθηγητής κ. Φ. ΚΙΛΙΠΙΡΗΣ και ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου κ. Ι. ΚΑΡΑΜΑΝΙδΗΣ.

Στην εκδήλωση αυτή εκτός από δημότες και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων παραβρέθηκαν και οι δήμαρχοι Αξιού και Αγ. Αθανασίου κ. Ν. ΓΙΟΥΤΙΚΑΣ και Α. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ, η δημοτική Σύμβουλος Χαλάστρας υπεύθυνη για θέματα Περιβάλλοντος κ. Μ. ΜΠΑΪΜΑΚΗ και ο υπεύθυνος του έργου εκ μέρους του ΕΒΕΘ και Α. ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑΣ.

Οι παραπάνω με τις παρεμβάσεις τους τόνισαν την σπουδαιότητα του έργου «Terres D’ Eau» στο σύνολό του και πώς μέσα από αυτό θα αξιοποιηθούν οι περιοχές των εμπλεκόμενων φορέων, μέσω της ανάδειξης των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, γαστρονομικών, αρχιτεκτονικών και παραγωγικών στοιχείων.

Επίσης μέσα από την ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή προτείνονται και ανάλογες λύσεις, η υλοποίηση των οποίων θα συμβάλλει στην διατήρηση της βιοποικιλότητας, της προστασίας των οικοσυστημάτων, της προσπελασιμότητας, της απόκτησης τουριστικής ταυτότητας και γενικότερα στην εφαρμογή πρακτικών ανάδειξης του δέλτα Αξιού, σε πόλο έλξης δράσεων εναλλακτικού τουρισμού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!