τοποθετήσεις-λαϊκής-συσπείρωσης-στο-113190
ΔΗΜΟΙ | 16.01.2018 | 19:12

Τοποθετήσεις Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Στις τοποθετήσεις της η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε τα εξής:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Γενάρη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα.

« Η αντίθεσή μας στο Πολυνομοσχέδιο και στον όγκο των προαπαιτούμενων που η Κυβέρνηση μαζί με τους εταίρους φέρνει αυτές τις μέρες στη Βουλή είναι συνολική. Δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν εξαιρεί τη δημοτική ραδιοφωνία από τις ρυθμίσεις για τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, και μάλιστα ενώ εξαιρεί τις δημοτικές τηλεοράσεις. Η αντίθεσή μας για το ζήτημα αυτό εκφράστηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με ψήφισμα που υπάρχει.

Είμαστε αντίθετοι στο να εντάσσονται στους πλειστηριασμούς τα χρέη στο δημόσιο και στους Δήμους. Μάλιστα, με ηλεκτρονικό τρόπο πλέον και με αυτόφωρη διαδικασία όσων αντιδρούν, όπως πέρασε η Κυβέρνηση, και με συμβολαιογράφους ανεξάρτητα από την έδρα. Μας αφορά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σε άλλους χώρους του Δήμου δεν θα μπορούν να αποφασίζουν για απεργία και να διεκδικούν. Το γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός βαρέων και ανθυγιεινών ξεκινά από μηδενική βάση. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να τα σκεφτούν αυτά γιατί η καμπάνα χτυπάει για όλους. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων είναι μονόδρομος για όποιον θέλει να αντιδράσει πριν και μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Παρά την απόφαση που έχει πάρει το δημοτικό Συμβούλιο το 2014 τον Απρίλη με την οποία είχαμε καταλήξει ότι δεν θα ισχύουν καταλογισμοί σε ότι αφορά τις απαλλοτριώσεις στο Πάρκο Κύπρου & Πατησίων, οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε διαδικασία πλειστηριασμών. Θα πρέπει σήμερα να επαναβεβαιώσουμε αυτή την απόφαση ακύρωσης των καταλογισμών ώστε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία του πλειστηριασμού που έχει οριστεί για τις 7 Φλεβάρη. Θα πρέπει το θέμα να τεθεί εντός ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση για να σταματήσει η ταλαιπωρία χρόνων αυτών των ανθρώπων.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κος Σταθάκης, υπόγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Πρόκειται για ένα έργο φαραωνικό, 22.000 τμ, με το πρόσχημα ότι εξυπηρετεί ανάγκες δημοσίου συμφέροντος. Κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι θα δημιουργηθούν ανταποδοτικά έργα στο Δήμο Αιγάλεω και στο Δήμο του Περιστερίου και πράσινες ζώνες  γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο. Η Δημοτική Αρχή δε δημιούργησε κανένα πρόσχωμα σε αυτή τη διαδικασία. Η πολιτική βούληση της διοίκησης του Δήμου φαίνεται και από τη στάση που κράτησε με τη συμβολή της στην απόφαση του ΣτΕ για την Περιοχή του Προμπονά, απέναντι στην προσφυγή που είχαν κάνει οι κάτοικοι. Μάλλιστα οι υπηρεσίες του Δήμου ζητούν και χρήματα από τους κατοίκους επειδή πήγαν στα δικαστήρια, κάτι που θα φέρουμε σε επόμενη συνεδρίαση.

Για το οικόπεδο της ΔΕΗ στη Λάμψα, υπάρχει αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει σε προηγούμενους προϋπολογισμούς να διατηρηθεί ο κωδικός. Πρέπει να γίνουν ενέργειες από τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος των 2,5 στρεμμάτων αλλά και του σχολείου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η κατάσταση από την καθίζηση στα Χαυτεία στη συμβολή Σταδίου & Αιόλου συνεχίζει για χρόνια. Ο Δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες θα πρέπει να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και να ζητήσουν από τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν.

Είναι σημαντική η πρωτοβουλία του διαδημοτικού δικτύου στήριξης του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, που στηρίζει ο Δήμαρχος. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό το πλαίσιο σαν δημοτικό συμβούλιο ως συμβολική κίνηση αλληλεγγύης, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη και οι δηλώσεις Τραμπ και οι συμφωνίες της ελληνικής Κυβέρνησης με το Ισραήλ.  »