Τοποθετήσεις Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Την απαίτηση να μην πληρώσει ο Δήμος Αθηναίων για την αποζημίωση του εργολάβου για την κατασκευή υπογείου παρκινγκ στο Πάρκο Κύπρου & Πατησίων που αποτράπηκε λόγω του χαρακτηρισμού του πάρκου ως δασική έκταση με δικαστική απόφαση, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Μάη 2016.

Επισήμανε το εξής: «η τελεσίδικη απόφαση για να χαρακτηριστεί ο χώρος ως χώρος δασικής έκτασης δεν είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Δικαστήρια πήραν αυτήν την απόφαση. Υπάρχει περιθώριο να μην πληρώσει ο Δήμος για αυτή τη δουλειά. Φαίνεται όμως οτι με την Επιτροπή που θα δημιουργηθεί πάμε με μια διαδικασία να βρούμε το «μίνιμουμ» που θα πληρώσουμε.»

Σχετικά με την καταγγελία για την παρεμπόδιση της χρήσης του Άλσους Προμπονά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ο Νίκος Σοφιανός δήλωσε τα εξής:

«Θα στηρίξουμε όλες τις ενέργειες του Δήμου στην κατεύθυνση να υπερασπιστούμε αυτό το χώρο. Το κείμενο αυτό είναι απροκάλυπτο. Ομολογεί το στόχο, την «πέριξ έκταση», απροσδιόριστα, που ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μιλάει για στρέμματα.

Είναι έκθετο και για ζητήματα που αφορούν και την ίδια την Εκκλησία της Ελλάδος. Πώς γίνεται η Αρχιεπισκοπή και δύο Ιερές Μητροπόλεις που έχουν σχέση και με αυτόν που έδωσε τη δωρεά και με γειτονικό χώρο (Νέας Φιλαδελφείας – Νέας Ιωνίας) να μην εμπλέκονται και να προκύπτει η Αγία Παρασκευή της Ανάκασας; Υπάρχουν απαράδεκτές αναφορές από τον Αρχιμανδρίτη ότι ενήργησε τα μέγιστα για να μην περιέλθει ο ναός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και απολέσει σημαντικό περιουσιακό στοιχείο η Εκκλησία της Ελλάδος. Δηλαδή, η Αρχιεπισκοπή δεν το καταλαβαίνει, οι Μητροπόλεις δεν το καταλαβαίνουν και το καταλαβαίνει ο Αρχιμανδρίτης; Να μην παίζουμε με τα θρησκευτικά συναισθήματα και να μείνουμε στο «ζουμί». Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Με ποιανού άδεια μετατράπηκε ένα Ιερός Ναός σε Μοναστήρι; Μένει καλόγρια εκεί. Το προβλέπει αυτό η διαθήκη;

Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά σαν Δήμος και να εξασφαλίσει τη συνέχεια της λειτουργίας της παιδικής χαράς και του πρασίνου. Υπάρχει περιθώριο για αναβάθμιση.»

Στο ίδιο θέμα ο Στέλιος Λάμπρου με αφορμή την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου πρόσθεσε: «Δεν είναι το θέμα να έχουμε καλές δημόσιες σχέσεις. Εδώ υπάρχει καταγγελία και εκφοβισμός εις βάρος εργαζομένων του Δήμου και το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων ζητά να προστατέψουμε τους εργαζόμενους.

Επι Δημαρχίας του κου Κακλαμάνη είχε χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση του χώρου με 5 εκατομμύρια. Δεν μπορούμε να αφήνουμε έναν χώρο στον οποίο έχουν επενδυθεί τα λεφτά του Αθηναϊκού λαού στο έλεος των όποιων «καταπατητών» ή διεκδικητών του χώρου. Πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.»

Με ερώτησή του εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Νίκος Σοφιανός έθεσε για ακόμα μια φορά το κτιριακό ζήτημα του 20 Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών στα Θυμαράκια.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!