Το ψήφισμα ΠΕΔ Κρήτης για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων

Η ΠΕΔ Κρήτης παρά το ότι  διαφωνεί με τον τρόπο που επέλεξε αρχικά η κυβέρνηση να δεσμεύσει τα χρηματικά διαθέσιμα  των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρεί τη σωτηρία της ίδιας της χώρας, ως πρωτεύον παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις και τις πρόσθετες δυσκολίες που δημιουργεί στους Δήμους η δέσμευση των διαθεσίμων τους.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν οι διευκρινήσεις που τέθηκαν για το ζήτημα αυτό  στον πρωθυπουργό από την ΚΕΔΕ  και θα ορίζουν ως  διαθέσιμα για δέσμευση, τα ποσά  εκείνα που πραγματικά δε χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία των Δήμων καθώς και την δέσμευση των διαθεσίμων μόνο για όσο χρόνο χρειαστεί και όχι επ’ αόριστον.

Γι’ αυτό και δεν αρνούμαστε με τις προϋποθέσεις που προαναφέραμε να συνεισφέρουμε στη σωτηρία της χώρας, καταθέτοντας τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων μας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ανάγκη για εσωτερικό δανεισμό από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναδεικνύει τους κινδύνους που υπάρχουν από την παράταση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

Αυτό που προέχει είναι η κυβέρνηση να φροντίσει ώστε να επιτευχθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή συμφωνία με τους δανειστές.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ, ΨΗΦΙΣΜΑ, ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!