Το κράτος ζήτησε 500 ευρώ από την οικογένεια του νεκρού για το φέρετρο που θα τον μετέφερε στη Ρόδο!

Ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας καταγγέλλει την αναλγησία του ελληνικού κράτους αποκαλύπτοντας ότι ζητήθηκαν 500 ευρώ για το φέρετρο που θα μετέφερε το νεκρό εκπαιδευτικό από την Τουρκία στη Ρόδο.

Ο Δήμαρχος Σύμης συνόδευσε χωρίς να έχει καμία υποχρέωση τους συγγενείς του άτυχου εκπαιδευτικού στην Τουρκία για την αναγνώριση της σορού του, επιδεικνύοντας ανθρώπινη συμπεριφορά.

Όταν ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση παρουσία εισαγγελέα και ενώ το κράτος της Τουρκίας απλοποίησε ουσιαστικά τις διαδικασίες ώστε οι συγγενείς να συνοδεύσουν άμεσα τον άνθρωπο τους στη Ρόδο, το ελληνικό προξενείο Σμύρνης ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο που θα μετέφερε το νεκρό στη Ρόδο.

Ο Δήμαρχος Σύμης ανέφερε στο rodosreport από το σκάφος που βρίσκεται καθοδόν για Ρόδο, ώστε να παραβρεθεί στην κηδεία του Κώστα Αργυρόπουλου, ότι το ελληνικό κράτος για ακόμα μια φορά απέδειξε την βλακεία του και γίναμε ρεζίλι εδώ στο Αιγαίο στους γείτονες μας οι οποίοι επέδειξαν άψογη συμπεριφορά όσον αφορά το γεγονός αυτό. Επίσης το σημαντικότερο είναι τόνισε ότι δε σεβάστηκαν καν τον πόνο της οικογένειας, που μόλις είχε αναγνωρίσει τη σορό του δικού της ανθρώπου. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγγυήθηκε ότι θα πληρώσει το ποσό αυτό, παρόλα αυτά δεν το δέχτηκαν και ζητούσαν τα χρήματα.

Από την πλευρά τους οι συγγενείς σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν στην κηδεία να μην παραβρεθεί κανένας άλλος από τις τοπικές αρχές εκτός από τον Δήμαρχο Συμης.

Ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας άνοιξε τον δρόμο, τον οποίοι πρέπει να ακολουθήσουν και οι τοπικές αρχές του τόπου μας. Να βγουν δημόσια και να καταγγείλουν τους υπεύθυνους των θανάτων των συμπολιτών μας αν δεν είναι οι ίδιοι. Το ελληνικό κράτος είναι υπαίτιο για τον θάνατο των δυο εκπαιδευτικών αλλά και των δυο συντοπιτών μας και παρόλα αυτά έδειξε ασέβεια ακόμα και μετά θάνατον. Οφείλουν εξηγήσεις στους κατοίκους του νησιού αλλά και τους συγγενείς των θυμάτων.

rodosreport.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΡΟΔΟΣ, ΦΕΡΕΤΡΟ, ΣΥΜΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!