Την ανάκληση των περικοπών εφημεριών από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών ζητά ο Γ. Πατούλης από τον Υπουργό Υγείας - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
1
Απρίλιος
Back

Την ανάκληση των περικοπών εφημεριών από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών ζητά ο Γ. Πατούλης από τον Υπουργό Υγείας

Την ανάκληση απόφασης του νέου Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου (ΔΥΠΕ) περί περικοπής των προγραμμάτων εφημεριών στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία, που έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση λόγω της δυσλειτουργίας των μονάδων υγείας στα νησιά των Κυκλάδων, ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Σε αυτές τις περιοχές όπου η αύξηση του πληθυσμού είναι αξιοσημείωτη, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, η λήψη μίας τέτοιας απόφασης, μόνο επικίνδυνες συνέπειες μπορεί να επιφέρει στη δημόσια υγεία. Τα περιστατικά αυξάνονται ραγδαία, η εφημερία των ιατρικών μονάδων καθίσταται πλέον επισφαλής, οι γιατροί δεν έχουν κίνητρα για να παραμείνουν στις θέσεις τους, δεδομένης της μείωσης των αποδοχών τους, με επακόλουθο όλων αυτών, την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας στους ασθενείς.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα για την ανάκληση της εν λόγω απόφασης, προκειμένου να αποφευχθούν οι αναταράξεις στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και να διασφαλισθεί η παροχή υπηρεσιών υγείας στους τουρίστες και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας», τονίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα επαναφέρεται το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης περί πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δίνοντας κίνητρα στους ιατρούς για την εγκατάστασή τους στις συγκεκριμένες απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!