Την 4η Αrt Thessaloniki εγκαινίασε ο Ζέρβας

Την προοπτική της Θεσσαλονίκης να γίνει ένα art hub, πέρα από τουριστικός προορισμός και κόμβος καινοτομίας, υπογράμμισε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εγκαινιάζοντας την 4η Art Thessaloniki. Xαρακτήρισε την έκθεση εξαιρετική, σημειώνοντας πως κάθε φορά είναι καλύτερη.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Art Thessaloniki, Παντελής Τσάτσης, τόνισε πως η φετινή διοργάνωση είναι πραγματικά διεθνής, στο πέρασμα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Αναφέρθηκε δε στο πλούσιο περιεχόμενό της, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον διεθνούς φήμης ηθοποιό και σημαντικό εικαστικό, Billy Zane, ο οποίος είναι ο τιμώμενος Καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης.

Τον διεθνή χαρακτήρα της Art Thessaloniki επισήμανε και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ένα γεγονός που βοηθά τη Θεσσαλονίκη και κάλεσε τον κόσμο να το στηρίξει.

Στον χαιρετισμό του που διαβάστηκε στην εκδήλωση, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε πως η Art Thessaloniki είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία και μια έκθεση- θεσμός, που επιβεβαιώνει ότι η Θεσσαλονίκη παράγει πολιτισμό.
Στην 4η Art Thessaloniki συμμετέχουν 38 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με έργα 500 και πλέον καλλιτεχνών. Οι μουσειακές της εκθέσεις είναι αυτές του Billy Zane και του Dennis Oppenheim, η «Unexpected Dialogue»-Picasso & Jankulovski με κεραμικά έργα του Pablo Picasso και ζωγραφικά έργα του Mice Jankulovski, αλλά και η συλλογή με θέμα «Balkan Masks» από το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη-Κέντρο Έρευνας Μάσκας.

Η έκθεση φιλοξενεί επίσης 13 ξεχωριστά πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων το βραβείο «Mataroa» για νέους δημιουργούς έως 33 ετών, το οποίο καθιερώνεται σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, αλλά και τα τρία βραβεία για την Καλύτερη Γκαλερί, για τον Καλύτερο Επιμελητή και τον Καλύτερο Καλλιτέχνη, σε συνεργασία με την World Association of Visual Arts (WAVA).

Η Art Thessaloniki θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ, 4Η ART THESSALONIKI


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!