Έντονη ανησυχία Καμίνη σε Θάνου, Μουζάλα για το μεταναστευτικό

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρωθυπουργό κυρία Βασιλική Θάνου και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, είχε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης εξέφρασε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι, 20 ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του χώρου φιλοξενίας που παραχώρησε ο δήμος στον Ελαιώνα, και παρά την υποδειγματική λειτουργία του, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να καθοδηγούνται από τις αρχές, κατά εκατοντάδες, σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό σκηνικό.

Ανέφερε ενδεικτικά, ότι χθες το βράδυ στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονταν περίπου 2.000 πρόσφυγες. Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από την κυβέρνηση να υλοποιηθούν άμεσα όλα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ δήμου Αθηναίων και κυβέρνησης (νέοι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας) για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων αλλά και για την διασφάλιση της κανονικότητας στη ζωή των κατοίκων της Αθήνας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!