Τι καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το ατύχημα με συμβασιούχο στον Δήμο Ηρακλείου

Με αφορμή το σοβαρό ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά συμβασιούχος εργάτης Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΕ) εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων σε μια περίοδο που το Τρίτο Μνημόνιο ζητά αναθεώρηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τη στιγμή που στα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου είναι σαφής η δέσμευση για αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για την υπαγωγή στα Β.Α.Ε. των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και την περικοπή-αναθεώρηση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας, αυξάνονται δραματικά τα περιστατικά εργατικών ατυχημάτων στον αντίστοιχο τομέα εργασίας.
Οι νέες επιταγές των δανειστών έρχονται σε συνέχεια δε των ελαστικών σχέσεων εργασίας που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια και επιχειρούν κυβέρνηση και αιρετοί να διαιωνίσουν, όταν ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι πέφτουν θύματα αυτής της «γάγγραινας» και της αναλγησίας των κρατικών υπηρεσιών.
Τελευταίο θύμα ένας 42χρονος εργάτης καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, πατέρας δύο παιδιών, που έπεσε από απορριμματοφόρο εν κινήσει, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται στην Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ο άτυχος εργαζόμενος απασχολείται με 8μηνη Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Επισημαίνουμε πως είναι ένα ακόμη από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν σε όλη τη χώρα και που δυστυχώς δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας γιατί απλά κάποιοι θέλουν να τα αποσιωπήσουν. Έτσι τους βολεύει.
Φαινόμενα που είναι απόρροια είτε της εντατικοποίησης της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, είτε συνέπεια του γεγονότος πως στις συγκεκριμένες εργασίες κατά κόρον προσλαμβάνεται έκτακτο-μη έμπειρο προσωπικό με 8μηνες, 4μηνες, 2μηνες συμβάσεις και πενταμηνίτες Κοινωφελούς εργασίας πολλές φορές (για να μην πούμε στην συντριπτική τους πλειοψηφία) χωρίς καν υποτυπώδη εκπαίδευση, μέτρα ασφάλειας και Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Φαινόμενα που δυστυχώς απασχολούν τους αρμόδιους μόνο λόγω στιγμιαίας πολλές φορές δημοσιότητας!!!
Φαινόμενα που θα μειωθούν σημαντικά όταν θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό που δεν θα εναλλάσσετε τακτικά, το οποίο υποχρεωτικά θα τηρεί και τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που η σημερινή Νομοθεσία προβλέπει αλλά πουθενά δεν εφαρμόζεται!!! Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. γι’ αυτό αγωνίζεται και θα συνεχίσει να μάχεται», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η aftodioikisi.gr είχε αναδείξει το θέμα από την πρώτη στιγμή που συνέβη το ατύχημα στις 9 Μαρτίου 2016.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!