Τι γίνεται με τα προνοιακά επιδόματα στο δήμο Νέας Σμύρνης – Γιατί δεν καταβάλλονται

Στο θέμα της μη καταβολής των προνοιακών επιδομάτων αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο δήμος Νέας Σμύρνης. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα το είχε αναδείξει η aftodioikisi.gr με σχετική καταγγελία που δημοσίευσε.

Αναλυτικά:

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σας ενημερώνει για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την ανάληψη και καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο μας:

  • Ο Δήμος Καλλιθέας ερμηνεύοντας το νόμο 4331/15 αλλά μη λαμβάνοντας υπόψη σχετική εγκύκλιο του Υπουργού, παρέδωσε πρόωρα στο Δήμο Νέας Σμύρνης τις αρμοδιότητες σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα αντί ως όφειλε να εξυπηρετεί τους κατοίκους των Δήμων της Νότιας Αθήνας (και του Δήμου μας) έως τις 31/12/2016. Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν σε συνάντηση των 8 Δημάρχων με την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Φωτίου και τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο Μπαλάφα. Παράλληλα, παρέδωσε δεκάδες φάκελους ωφελουμένων κατοίκων του Δήμου μας που είχαν υποβληθεί στην Καλλιθέα από το 2014 και δεν είχαν ελεγχθεί για την πληρότητά τους.
  • Έως σήμερα δεν έχει υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη ΔΙΑΣ Α.Ε. με αποτέλεσμα να μην δινόταν στον Δήμο έτσι κι αλλιώς η δυνατότητα πληρωμής των επιδομάτων. Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν επίδομα (που είναι σε ισχύ) εξακολουθούν και το λαμβάνουν μέσω του πληροφοριακού συστήματος από την Καλλιθέα. Για την Κ.Υ.Α. αυτή υπάρχει η δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία ότι θα υπογραφεί άμεσα.
  • Στην παραπάνω συνάντηση υπήρχε η προτροπή από το Υπουργείο να επιστραφούν όλοι οι φάκελοι των δικαιούχων που παραπέμφθηκαν από την Καλλιθέα ώστε να επωμιστεί την ευθύνη ελέγχου τους ως όφειλε. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αλλά κυρίως συναισθανόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει άδικα οι συνάνθρωποί μας – δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων ανακοινώνουμε:  Κανείς φάκελος δεν θα επιστραφεί στην Καλλιθέα καθώς αυτό εγκυμονεί κινδύνους περαιτέρω καθυστέρησης. Όλοι οι φάκελοι θα ελεγχθούν στο Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου το οποίο εκτάκτως θα ενισχυθεί προκειμένου να ολοκληρώσει το ταχύτερο τις διαδικασίες.
  • Όλοι οι φάκελοι (παλαιοί και νέοι) θα ελεγχθούν ώστε όσων δικαιούχων είναι πλήρεις και χωρίς εκκρεμότητες, θα καταβληθεί το επίδομά τους. Για όσους υπάρχουν εκκρεμότητες θα καλούνται τηλεφωνικά από την Υπηρεσία προκειμένου να τις διεκπεραιώσουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και να πιστωθούν στο Δήμο Νέας Σμύρνης τα χρήματα που απαιτούνται.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι δικαιούχοι που έχουν καταθέσει αίτηση για προνοιακά επιδόματα:

  • Για την περίοδο 28/03/2016 έως και 20/04/2016, το Γραφείο Πρόνοιας (Υπηρεσία Προνοιακών Επιδομάτων) δε θα δέχεται το κοινό.
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!