Τι απαντά ο Δ. Καλαμαριάς στο δημοσίευμα της ΡΕΚΚ για τα πεταμένα κλαριά

Απάντηση στο  δημοσίευμα με τίτλο «Πεταμένα κλαριά στο κέντρο της Καλαμαριάς αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους»  δίνει ο δήμος Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα:

«Αυτή την εποχή που είναι κλαδευτική περίοδος, διενεργούνται κλαδέματα όχι μόνο από συνεργεία του Δήμου που η απομάκρυνσή τους γίνεται πάραυτα, αλλά και από εξωτερικά συνεργεία που συνεργάζονται με τον Δήμο, και  έχουν  την ευθύνη απομάκρυνσή τους, καθώς επίσης  και από συνεργεία της ΔΕΗ στις περιπτώσεις όπου υπάρχει κίνδυνος από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.  

 Επιπλέον, κλαδέματα πραγματοποιούνται από δημότες μας, εφόσον τα δένδρα βρίσκονται στον ιδιόκτητο χώρο τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα συσσωρευμένα κλαδιά επί της οδού Πόντου 93 προήλθαν από ενέργειες  δημότη ο οποίος  προέβει  ο ίδιος, στο κλάδεμα του δένδρου του, χωρίς συνεννόηση με την αρμόδια  υπηρεσία, ώστε να είναι διαθέσιμη για την απομάκρυνση των κλαδιών από το πεζοδρόμιο. ΄Ηδη η υπηρεσία τα έχει εντοπίσει και τα απομάκρυνε.

 Σε αντίστοιχες περιπτώσεις και σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου, οι δημότες οφείλουν, να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία για τον καθαρισμό και την ευπρέπεια της πόλης , για την οποία είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας.

Πληροφορούμε τον  επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς, κ. Μανόλη  Λαμτζίδη, ο οποίος ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωρίζει τον Κανονισμό Λειτουργίας Καθαριότητας,  ότι θα πρέπει να συμβουλεύει τους πολίτες για να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες,   πριν προβεί ο ίδιος σε  δημόσια καταγγελία.

Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε όλοι θετικά στην προσπάθεια για μια καθαρή και βιώσιμη Καλαμαριά .»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΡΕΚΚ, ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΚΛΑΔΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!