Θεσσαλονίκη: Στο δημοτικό συμβούλιο τα αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης έκαναν εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας διεκδικώντας την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και την πληρωμή των νυχτερινών – εξαιρέσιμων.

«Από υποσχέσεις χορτάσαμε. Δεν θέλουμε να κάνει η πόλη γιορτές με σκουπίδια. Ούτε να ταλαιπωρήσουμε θέλουμε, ούτε να ταλαιπωρηθούμε» τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Φώτης Μαραντζίδης, ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους για τα αιτήματα.

Έκκληση στους εργαζόμενους να σταματήσουν την αποχή από την εργασία τις Κυριακές ώστε να εξελίσσεται ομαλά η αποκομιδή των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, απηύθυνε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

«Θα πρέπει να καταλάβετε ότι με τη συνέχιση της αποχής τιμωρείται η πόλη. Δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά», είπε ο κ.Ζαχαριάδης προσθέτοντας πως «από πλευράς διοίκησης γίνεται ότι είναι δυνατόν και ότι θεσμικό μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, κάλεσε τη διοίκηση να τακτοποιήσει τα οφειλόμενα προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να λάβουν ότι νομιμοποιούνται.

Η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, τόνισε πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απασχολούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες και πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα ΜΑΠ και να πληρώνονται τις υπερωρίες.

Κριτική στη διοίκηση Μπουτάρη άσκησε ο Γιάννης Δελής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζοντας πως θα ολοκληρώσει τη θητεία της μετά από οχτώ χρόνια και οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν πάρει ακόμη τα ΜΑΠ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!