Θεσσαλονίκη: «Σκοτεινός» ο δήμος λόγω έλλειψης λαμπών - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
19
Οκτώβριος
Back

Θεσσαλονίκη: «Σκοτεινός» ο δήμος λόγω έλλειψης λαμπών

Βυθισμένες στο σκοτάδι εξακολουθούν να παραμένουν μόλις πέσει το σκοτάδι πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, αφού ακόμη και η πιο κεντρική οδός της πόλης, η οδός Τσιμισκή, η οποία σε ορισμένα τμήματά της φωτίζεται μόνο από το φως των βιτρινών, αφού φωτιστικοί ιστοί μπορεί να υπάρχουν, δεν έχουν όμως λάμπες. Εδώ και ενάμιση χρόνο, στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχουν καταφέρει να προμηθευτούν ηλεκτρολογικό υλικό, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι εξαιρετικά έντονο σε περιοχές περιφερειακά του κέντρου, στις οποίες τίθεται πλέον και θέμα ασφάλειας. Ξηροκρήνη, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Κηφισιά, Νέα Ελβετία, αλλά και κεντρικοί δρόμοι στην Τούμπα αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, με τα παράπονα να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Οι υπάλληλοι του δήμου προσπαθούν με… αλχημείες να ξεπεράσουν τα πιο σοβαρά προβλήματα, «δανειζόμενοι» λαμπτήρες από πιο φωτεινές περιοχές, τους οποίους στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να δώσουν φως σε περισσότερο προβληματικά σημεία της πόλης. Πριν από μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, είχε κάνει λόγο για κακογραμμένα, κατά κάποιο τρόπο, κείμενα διακηρύξεων, ενώ είχε επισημάνει ότι ο δήμος έχει καταστεί αναξιόπιστος στους προμηθευτές του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν έγιναν τουλάχιστον έξι διαγωνισμοί για την προμήθεια λαμπτήρων, ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού υλικού, οι οποίοι κηρύχθηκαν άγονοι, αφού κανένας προμηθευτής δεν επιδείκνυε ενδιαφέρον.

Ετσι, εκτός από λαμπτήρες, ο δήμος θα πρέπει να προμηθευτεί και άλλου τύπου ηλεκτρολογικό υλικό, όπως καλώδια, διακόπτες αλλά και δείκτες, αφού κάποιες περιοχές μένουν χωρίς φως όχι λόγω καμένων λαμπτήρων, αλλά λόγω έλλειψης δεικτών. Οπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, πράγματι εδώ και ενάμιση χρόνο ο δήμος για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να προμηθευτεί λαμπτήρες, καλώδια και λοιπό ηλεκτρολογικό υλικό, απαραίτητο για να εργαστούν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού. «Είτε οι διαγωνισμοί έβαιναν άγονοι, είτε γινόταν κάποιο λάθος από τις οικονομικές υπηρεσίες. Πάντως, ηλεκτρολογικό υλικό δεν έχουμε», τονίζει στον «Α» ο αντιδήμαρχος.

Σε φάση κατακύρωσης αποτελέσματος βρίσκεται δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός που διενεργήθηκε για την προμήθεια αναλώσιμων ηλεκτρολογικού υλικού και λοιπών υλικών, ύψους 230.443 ευρώ. Ωστόσο, ο διαγωνισμός αυτός δε λύνει το πρόβλημα, καθώς δε θα καλύψει το σύνολο των αναγκών. Ετσι, με νέο διαγωνισμό που θα έλθει προς έγκριση πιθανότατα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουράκης θα προτείνει όχι μόνο την προμήθεια αλλά και την εγκατάσταση του ηλεκτρολογικού υλικού, στα σημεία που έχουν πρόβλημα. «Ο ανάδοχος του έργου θα είναι υποχρεωμένος όχι μόνο να προμηθεύεται το υλικό, αλλά και να το τοποθετεί στα σημεία που πρέπει», λέει ο αντιδήμαρχος.

ΠΗΓΗ: «Αγγελιοφόρος»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!