θεσσαλονίκη-σε-στρατηγείο-της-cia-μετατ-364341
ΔΗΜΟΙ | 09.02.2022 | 08:44

Θεσσαλονίκη: Σε στρατηγείο της CIA μετατρέπεται το δημαρχείο

Εμβληματικά σημεία της Θεσσαλονίκης θα γίνουν το σκηνικό για την ταινία με πρωταγωνιστή τον Aaron Eckhart, στο πλευρό του οποίου θα βρίσκεται η Nina Dobrev. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάρτιο και τα οποία θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες.

Τα γυρίσματα όπως πληροφορείται το GRTimes.gr θα πραγματοποιούνται σε ώρες ώστε να υπάρχει η λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους κατοίκους της πόλης. «Σε απόλυτη συνεργασία με την παραγωγή και την Τροχαία θα συμβάλλουμε, για να αποκομίσουμε τα οφέλη για την προβολή και εξωστρέφεια της πόλης στο εξωτερικό» δηλώνει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη.

Η προετοιμασία της τρίτης κινηματογραφικής παραγωγής στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει, με την πολύτιμη αρωγή και αμέριστη συνδρομή του FILM OFFICE Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην ταινία δράσης, μεταξύ άλλων, θα πρωταγωνιστήσει και το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα μετατραπεί σε στρατηγείο της CIA. Το σενάριο της ταινίας το οποίο υπογράφουν οι Hanna Weg (Septembers of Shiraz) και Matt Johnson (Into the Blue) έχει να κάνει με δράση. Κάποιος εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο –αλλά και επαναστάτη– πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renny Harlin, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και τις ταινίες “Die Hard 2”, “Cliffhanger” και “Long Kiss Goodnight”.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Αμερικανός παραγωγός της εταιρίας κινηματογραφικών παραγωγών του Hollywood, Millennium Media, Robert Van Norden μαζί με τον σκηνοθέτη βρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου έχουν συναντήσεις τόσο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.