Θεσσαλονίκη: Σε ένα μήνα οι νέοι αντιδήμαρχοι

Για ένα μήνα θα παρατείνει τη θητεία των υπαρχόντων αντιδημάρχων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπως ανακοίνωσε σχετικά στην εκτελεστική επιτροπή. Και αυτό, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας», της δημοτικής του παράταξης, για τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις αντιδημαρχίες, και κυρίως με τον νυν αντιδήμαρχο Οικονομικών Χασδάι Καπόν.

Πάντως, η μόνη σταθερά φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, στο πρόσωπο του οποίου εξέφρασε -στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής- την εμπιστοσύνη του. Έτσι, αναμένεται να επανεκλεγεί σήμερα στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δημαιρεσιών που διεξάγονται σε όλους τους δήμους και όλες τις περιφέρειες για την εκλογή των νέων συλλογικών οργάνων, των οποίων η θητεία θα λήξει στις 31/08/14.

Οι αντιδρώντες στην παρουσία Καπόν

Σύμφωνα με τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», το δίλημμα τέθηκε ξεκάθαρα στο δήμαρχο από την πλευρά των ιδρυτικών μελών της «Πρωτοβουλίας» Ανδρέα Κουράκη, αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, και Παναγιώτη Αβραμόπουλου, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ειδικά μετά την κατάθεση του αντιδημάρχου Οικονομικών στη δίκη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην οποία ουσιαστικά «αθώωνε» τον κατηγορούμενο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

«Είτε αποπέμπεις από την ηγετική ομάδα τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χασδάι Καπόν είτε φεύγουμε εμείς και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας, οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί ανοιχτά κατά των επιλογών του κ. Καπόν, με τις οποίες εξέθεσε την παράταξη», φέρεται να του είπαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΕΟΙ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ, ΚΑΠΟΝ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!