Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Με περίπου 12.500 συμμετοχές σε όλες τις διαδρομές πραγματοποιείται ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος». Ξεκίνησε το πρωί από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

Παράλληλα, με τον μαραθώνιο πραγματοποιείται: Ο δρόμος 10 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει στις 12.00 από το Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.  Ο δρόμος5 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει από την Πλατεία Αμπελοκήπων (οδός Μεγ. Αλεξάνδρου) στις 12 και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο καθώς και ο δρόμος1000 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Νίκης. Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η Voria.gr.

Η σκέψη των δρομέων στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο θα είναι στα θύματα και στους τραυματίες της τρομοκρατικής ενέργειας στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, αλλά και σε όλους τους δρομείς που δοκιμάστηκαν σκληρά από την τυφλή βία.

Τα μαύρα βραχιολάκια (Thessaloniki to Boston) που θα φορούν όλοι οι δρομείς του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης θα είναι μία κίνηση που θα στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι ο αθλητισμός μόνο ενώνει. Επίσης, όλοι οι δρομείς θα φορούν ένα αυτοκόλλητο με ένα «γιατί;» (Why?) που είναι το μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα και τους τραυματίες στη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται από νωρίς το πρωί σε Θεσσαλονίκη και Πέλλα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση