Θεσσαλονίκη: Πασχαλινές εκδηλώσεις Δήμου-Επιμελητηρίου για την τόνωση της αγοράς

Σημαντικές εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με στόχο την στήριξη της αγοραστικής κίνησης στο κέντρο της πόλης.  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει αναβίωση εθίμων και πασχαλινά δρώμενα, παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη και του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν .

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε τα πασχαλινά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου, από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, θα υλοποιήσει ο Κοινωφελής Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Τέχνη Ζωής» με κυρίαρχη την αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες», αλλά και βυζαντινούς ύμνους και τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Προσφέροντας στους καταναλωτές εκπτώσεις στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που διαθέτουν, οι επιχειρηματίες στα εμπορικά καταστήματα, και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (café, bars, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία) στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στο δίκτυο των οδών Καρόλου Ντηλ, Αγίας Θεοδώρας, Γεωργίου Σταύρου, Μακένζυ Κίνγκ, Ικτίνου-Ζεύξιδος, Παύλου Μελά και Π. Π. Γερμανού θα ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 

Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες», από το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.

Βυζαντινοί Εκκλησιαστικοί Ύμνοι και Τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας, από 30/μελή χορωδία ιεροψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ», υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου και χοράρχου κ. Δημητρίου Αθανασιάδη.

Ζωγραφική αυγών για μικρούς και μεγάλους. Θα διατεθούν 25.000 αυγά τα οποία θα ζωγραφιστούν με οικολογικά χρώματα υπό την καθοδήγηση καθηγητών ζωγραφικής, σε ειδικούς χώρους που θα στηθούν για τις κατασκευές.

Προσφορά νηστίσιμων κερασμάτων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΣΧΑ, ΤΟΝΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!