Θεσσαλονίκη: Οι "Κήποι της βροχής" να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

Θεσσαλονίκη: Οι “Κήποι της βροχής” να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης

Τον Ιούνιο θα είναι έτοιμοι οι “Κήποι της βροχής”, που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της οδού 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ενός δρόμου που έως τώρα στερείτο το πράσινο.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή επτά δενδροδόχων που θα συλλέγουν το βρόχινο νερό και θα ποτίζουν τα καλλωπιστικά φυτά.

Ταυτόχρονα, στην περιοχή θα φυτευτούν 77 τουλιπόδεντρα (δέντρα που για πρώτη φορά θα κάνουν την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη), ενώ στις εργασίες ανάπλασης προβλέπεται η επέκταση των πεζοδρομίων, νέος ηλεκτροφωτισμός, υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, αλλά και ξύλινα παγκάκια όμοια με αυτά που υπάρχουν στη νέα παραλία.

Οι εργασίες, από το ύψος της Δελφών μέχρι και τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, είναι αυτό το διάστημα σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι “Κήποι της βροχής” εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης “Integrated Green Cities”, που περιλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας “Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013”, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο του έργου, που συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από εθνικούς πόρους, είναι η ενσωμάτωση της ολοκληρωμένης οικολογικής διαχείρισης των όμβριων υδάτων στον αστικό σχεδιασμό, με στόχο την εξοικονόμηση νερού για την άρδευση του αστικού πρασίνου.

Οι “Κήποι της βροχής” παρουσιάστηκαν, σήμερα, σε ημερίδα ευαισθητοποίησης με τίτλο “Αειφόρος Διαχείριση Αστικού Περιβάλλοντος – Εκπαιδεύοντας τα παιδιά” που πραγματοποιήθηκε στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία δεκάδων μαθητών από τέσσερα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Παράλληλα και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια αλλά και δραστηριότητες επιχειρήθηκε η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!