Θεσσαλονίκη: Νέες αναπλάσεις σε Χαριλάου και Τούμπα

Με κονδύλια από το Πράσινο Ταμείο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα έργα ανάπλασης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όχι μόνον στο κέντρο αλλά και περιφερειακά, όπως στις δημοτικές ενότητες του Χαριλάου και της Τούμπας.

Τα συνεχιζόμενα έργα είναι:

  • Ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Αλεξανδρείας στο τμήμα της, από την οδό Μ. Μπότσαρη έως την οδό Π. Συνδίκα που ξεκινά, με τον ανασχεδιασμό των πεζοδρομίων και της στάθμευσης. Προβλέπονται διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων για την άνετη κυκλοφορία των πεζών και διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης από τη πλευρά των ζυγών οικοδομικών αριθμών. Επίσης προβλέπονται νέες δεντροφυτεύεις, αστικός εξοπλισμός και σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός.

Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπεγράφη στις 17 Οκτωβρίου 2012 και προβλέπει την υλοποίηση, εντός συμβατικού χρόνου 15 μηνών, τεσσάρων σημαντικών αναπλάσεων σε αντίστοιχες Δημοτικές κοινότητες. Εκτός της ως άνω ανάπλασης των πεζοδρομίων της οδού Αλεξανδρείας προβλέπεται επίσης η ανάπλαση της οδού Σέκερη (2η Δημοτική Κοινότητα), η ανάπλαση της οδού Τρικούπη (Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας) και η ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου μεταξύ των οδών Καλλιπόλεως, Καισαρείας, Δορυλαίου και Βιζύης (4η Δημοτική Κοινότητα).

  • Επίσης ξεκίνησε η διάνοιξη τμήματος της επέκτασης οδού Αγ. Δημητρίου από την Πλατεία Αμμολιανής μέχρι την οδό Ύδρας (4η Δημοτική Κοινότητα) με την πλήρη κατασκευή της οδού με κρασπεδόρειθρα, ράμπες για ΑΜΕΑ και ασφαλτόστρωση καθώς και τη δημιουργία κεντρικής νησίδας και χώρων στάθμευσης.

Στα πεζοδρόμια πλάτους έξι μέτρων εκατέρωθεν των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας προβλέπεται να δημιουργηθούν χώροι ελεύθερης διέλευσης των πεζών και ποδηλατοδρόμοι καθώς και χώροι φύτευσης. Η κεντρική νησίδα θα διατεθεί για τη φύτευση και το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της οδού. Το συγκεκριμένο τμήμα θα αποτελεί πρότυπο κατασκευής οδού με όλες τις προβλεπόμενες χρήσεις, σύμφωνα με την πρόσφατη ισχύουσα νομοθεσία και ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση πεζών, ΑμεΑ και ποδηλάτων σε αστικές οδούς.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!