Θεσσαλονίκη: Νέα κατεδάφιση επικίνδυνου κτίσματος στα βυζαντινά τείχη

Σε νέες κατεδαφίσεις επικίνδυνων ρυμοτομούμενων κτισμάτων στο πλαίσιο της ανάδειξης της περιοχής πέριξ των βυζαντινών τειχών και της απελευθέρωσης κοινόχρηστου χώρου πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σήμερα, στις 8 και μισή το πρωί, ειδικά συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν στην κατεδάφιση ρυμοτομούμενου κτίσματος στην οδό Επταπυργίου 126, που αποτελεί ανθυγιεινής και αντιαισθητικής εστίας έναντι των βυζαντινών τειχών. Στη συνέχεια και αφού απομακρυνθούν τα μπάζα, θα ακολουθήσει διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό διάταγμα.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου «κατεδάφιση αυθαίρετων και επικίνδυνων κτισμάτων»,οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος δίπλα στα βυζαντινά τείχη στην οδό Ευσεβίου (παραπλεύρως του Ευσεβίου 1) στην Άνω Πόλη. Το κτίσμα είχε κριθεί κατεδαφιστέο από την αρμόδια επιτροπή της πολεοδομίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!