Θεσσαλονίκη: Νέα «καταδρομική» επιχείρηση κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων, με επιβολή προστίμων

Με μια νέα «καταδρομική» επιχείρηση κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων και επιβολή χρηματικών προστίμων απάντησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις συνεχιζόμενες και καθ΄ υποτροπή αυθαίρετες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Τέσσερα πολυπληθή μικτά συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας, ελεγκτών των οικονομικών υπηρεσιών και της καθαριότητας που συνοδεύονταν από φορτηγά και άλλα συνοδευτικά οχήματα επέδραμαν το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2012 σε καφετέριες των οδών Αγγελάκη και Αλ. Σβώλου και προέβησαν στην αφαίρεση κάθε είδους αντικειμένων (τραπεζοκαθίσμτα, σκαμπό, σταντ, καναπέδες, κ.ά) που εμπόδιζαν την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση των πεζών, ενώ επέβαλλαν ειδικά πρόστιμα για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσής τους.

Έλεγχοι για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων πραγματοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια της ίδιας «πολεμικής» επιχείρησης, στις οδούς Κούσκουρα και Βογατσικού. Επιδόθηκαν φύλλα ελέγχου και καταλογίστηκαν σε βάρος των υπόχρεων χρηματικά πρόστιμα.

Την επιχείρηση συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ημέρα και νύχτα σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στα σημεία που παρουσιάζονται έντονα προβλήματα από την αυθαίρετη κατάληψη και κατάχρηση του κοινόχρηστου χώρου.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση του κοινού από τους κοινόχρηστους χώρους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να κατανοήσουν το πρόβλημα, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα ώστε να μην είναι άναρχη η ανάπτυξη τους και να απομακρύνουν -όπου υπάρχουν- τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!