θεσσαλονίκη-κούμπωσε-η-δεθ-στη-σίνδ-312169
ΔΗΜΟΙ | 29.01.2010 | 13:19

Θεσσαλονίκη: «Κούμπωσε» η ΔΕΘ στη Σίνδο

Για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο, διαβεβαίωσε η Υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συναντήθηκε εχθές, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα «ανοιχτά» θέματα της πόλης.

Η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει τις κινήσεις για την ανάπτυξη της πρωτεύουσας της Μακεδονίας ενώ πρότεινε τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα αναλάβει την λεπτομερή εξέταση του «ζητήματος ΔΕΘ».

Οι βουλευτές και κυρίως οι κ.κ. Γιάννης Μαγκριώτης και Γιώργος Αρβανιτίδης, ζήτησαν επιτακτικά να μην χαθεί άλλος χρόνος και να εγκριθεί άμεσα η πρόταση που είχε εξαρχής το ΠΑΣΟΚ για την μετεγκατάσταση της έκθεσης.

Κατόπιν αυτού και με την παρότρυνση του υφυπουργού, Μ. Μπόλαρη, που επίσης τάχθηκε υπέρ της Σίνδου, η υπουργός απάντησε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην τελική απόφαση και αυτή θα ανακοινωθεί επίσημα πολύ σύντομα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες επιχειρηματικών γραφείων, τον τελευταίο μήνα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια ενδιαφέρονται για την περιοχή Δυτικά της Θεσσαλονίκης. Μεγάλα ονόματα των ΜΜΕ και του Τραπεζικού χώρου έχουν ήδη αποφασίσει να επενδύσουν στην Δυτική Θεσσαλονίκη.

Πάντως, το γρηγορότερο που θα δούμε μετεγκατεστημένη την ΔΕΘ στην Σίνδο δεν μπορεί να είναι πριν το 2014-2015.

πηγή: http://www.salonica-press.blogspot.com/