Θεσσαλονίκη: Κόντρα Μπουτάρη -Καλαφάτη στο δημοτικό συμβούλιο για τα Σκόπια

Λεκτική αντιπαράθεση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη. Αντικείμενο της διαφωνίας ήταν το ζήτημα της ονομασία των Σκοπίων, για το οποίο οι δύο άνδρες έχουν διαφορετικές θέσεις.

Ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «επιμένει, αμετανόητος, στο να βαπτίζει και να ξαναβαπτίζει τα Σκόπια. Επιμένει στο όνομα “Νέα Μακεδονία” και ασκεί αυτό που ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν πρέπει: εξωτερική πολιτική. Επιμένει ότι ασκεί διπλωματία των πόλεων, ενώ συνομιλεί με τον πρωθυπουργό μιας χώρας και όχι με τον ομόλογό του δήμαρχο. Αυτό το παραμύθι ας σταματήσει να το λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μας υποβαθμίζει όλους».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «αμετανόητο» τον κ. Μπουτάρη καθώς επιμένει να μην «ζητά συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς», ενώ υπενθύμισε ότι είχε χαρακτηρίσει «κατάπτυστο» το συλλαλητήριο.

«Να ζητήσω συγγνώμη από ποιον;»

Η τοποθέτηση του κ. Καλαφάτη προκάλεσε την απάντηση του κ. Μπουτάρη που δήλωσε περιπαικτικά ότι χαίρεται που ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρατηρεί συστηματικά τις συνεντεύξεις του.

«Να ζητήσω συγγνώμη από ποιον και για ποιον λόγο; Επειδή έχω μια άποψη την οποία έχω εκφράσει για το θέμα της ονομασίας;», τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας: «ο κ. Καλαφάτης όταν μετέχει ζωντανά στο συλλαλητήριο δεν ασκεί εξωτερική πολιτική;».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!