Θεσσαλονίκη: Κλειστός από το πρωί ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν από τις 7 το πρωί οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος παραμονές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Η κινητοποίηση ήρθε μία μέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε τις προσφυγές των 160 συμβασιούχων του Συνδέσμου. Συνολικά, στο ΧΥΤΑ εργάζονται 270 άτομα, γεγονός που καθιστά πλέον δύσκολη τη λειτουργία του.

Οι συμβασιούχοι από το πρωί δεν αφήνουν τα απορριμματοφόρα των δήμων να αδειάσουν στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, παρά μόνο όσα περιέχουν νοσοκομειακά απόβλητα, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις τους.

«Η αποκομιδή γίνεται κανονικά από τους δρόμους, όμως οι συμβασιούχοι έκλεισαν την είσοδο του ΧΥΤΑ. Κάνω έκκληση στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει άμεση στην έγκριση συμβάσεων έργου για το απαραίτητο προσωπικό, μέχρι να διαμορφωθεί ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζουρνάς.

Ο δήμαρχος Λαχανά, Παντελής Πάσχος, ο οποίος το πρωί βρέθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων πρόσθεσε: «Μετά την απόφαση του δικαστηρίου το έργο είναι στον αέρα και κινδυνεύουμε με πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!