Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος για σοβαρά υγειονομικά προβλήματα

Για «σοβαρούς κινδύνους μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων όπως γαστρεντερίτιδας και άλλων εντερολοιμώξεων, με τη διασπορά των μικροοργανισμών από τα αναπτυσσόμενα έντομα τις κατσαρίδες και τα ποντίκια, αλλά και με την απευθείας έκθεση των πολιτών» στα σκουπίδια που βρίσκονται συσσωρευμένα στο Δήμο Θεσσαλονίκης κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου (ΔΠΥΥΕ) της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέτρα προστασίας

Στην ανακοίνωσή της (μπορείτε να τη δείτε, κάνοντας κλικ εδώ), η ΔΠΥΥΕ συνιστά στους δημότες:

«Να αποφεύγουν την καθημερινή απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις κατοικίες τους και την απόρριψή τους στους όγκους των ήδη εκτεθειμένων σκουπιδιών.

»Να κρατούν τα σκουπίδια στις κατοικίες τους, κλεισμένα ερμητικά σε ανθεκτικές πλαστικές σακούλες και σε χώρους με χαμηλή σχετικά θερμοκρασία (λ.χ., βεράντες, αποθήκες κτλ.).

»Να αποφεύγουν με οποιοδήποτε τρόπο την επαφή ή άμεση έκθεσή τους στους όγκους των απορριμμάτων. Ειδικά, να μη επιτρέπουν τα παιδιά να συγκεντρώνονται και να παίζουν στα σημεία συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών, όπως, λ.χ., στις πλατείες και στους ακάλυπτους γενικά χώρους.

»Να φροντίζουν με οποιοδήποτε τρόπο να αποτρέπουν τη διασπορά των απορριμμάτων (λ.χ., με το παρκάρισμα κτλ.).

»Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να αποφύγουν την προσέγγιση των ζώων στα σκουπίδια.

»Επίσης, συνιστάται οι πολίτες να δίδουν ιδιαίτερη φροντίδα στην τήρηση της καθαριότητας στις κατοικίες τους, καθώς και στην ατομική τους υγιεινή».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια καθαρισμού της πόλης. Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Καθαριότητας, η εικόνα της Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να βελτιώνεται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!