Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για μαζική διακοπή ρεύματος και νερού σε φτωχογειτονιές

Τη μαζική διακοπή ρεύματος και υδροδότησης στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών της πόλης.

Αναλυτικά:

«Η μνημονιακή επίθεση είναι αδυσώπητη και πλέον μας χτυπάει από παντού λόγω ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει παραδοθεί πλήρως στα χέρια των Ευρωπαίων, υπογράφοντας τα πάντα, με μοναδικό σκοπό να κρατηθεί στην εξουσία. Κι ενώ παρακολουθούμε όλοι την τραγική κατάσταση με το προσφυγικό, παράλληλα συνεχίζουν να σκάβουν το λάκκο σε εργαζόμενους, φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργους κλπ. Το ασφαλιστικό βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα αφού μετατρέπει τις συντάξεις σε ανταποδοτικές, χωρίς κατώτατο όριο, καταλήγοντας σε συντάξεις ακόμα και σε 50-100€! Η αύξηση της φορολογίας, η απελευθέρωση των κόκκινων δανείων και το εργασιακό μας μετατρέπει σε σύγχρονους δουλοπάροικους!

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω ΔΕΗ και ΕΥΑΘ ξεκίνησαν πάλι το δολοφονικό τους έργο, προχωρώντας σε μαζικές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης ακόμα και σε ευπαθείς ομάδες όπως αρρώστους, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες κτλ. Τέλος μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στα πρόστιμα του ΟΑΣΘ κυρίως σε ανέργους, φοιτητές και μαθητές!

Σε όλα αυτά όμως εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, νεολαία, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια γι’ αυτό βρισκόμαστε, συζητάμε και συναποφασίζουμε δράσεις (κινητοποιήσεις ενάντια σε κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος και ύδρευσης, χαριστικά παζάρια κτλ), δημιουργώντας ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας στις γειτονιές μας, από τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που έχουν βυθίσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Να μην αφήσουμε κανένα απροστάτευτο. Κανένας μόνος του στην κρίση. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών καλεί σε συνέλευση για να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας την Πέμπτη 24 Μαρτίου, 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων

-Παράλληλα συνεχίζουμε τη συλλογή ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων κ.α. για αγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση και τους πρόσφυγες

Με τη δική μας οργάνωση και αγώνα παντού, να επιβάλλουμε:

· Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
· Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
· Κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
· Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ. Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα!
· Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
· Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΕΥΑΘ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!