Categories: Δήμοι

Θεσσαλονίκη: Έντομα έχουν κατακλύσει κατστήματα και πεζοδρόμια στην Τσιμισκή

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνέχεια επιστολής που έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Θ.), κατόπιν διαμαρτυρίας μελών του, για το πρόβλημα που υπάρχει στην οδό Τσιμισκή από τα έντομα που καταστρέφουν τα δέντρα και έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια και τις εισόδους των καταστημάτων, αποτελώντας εστία μόλυνσης με κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, ωστόσο φέτος είναι πιο ενισχυμένο από ποτέ και είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς η ποσότητα των εντόμων είναι τόσο μεγάλη που εισέρχονται ακόμη και μέσα στα καταστήματα, καταστρέφοντας εμπορεύματα, λόγω μιας ουσίας που αφήνει σημάδια, τα οποία δεν αφαιρούνται, ζητώντας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μεριμνήσουν άμεσα για τον εντατικό καθαρισμό των σημείων στα οποία παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Μηχανικών Μέσων του Δήμου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε εγγράφως ότι πραγματοποιείται συστηματικό σάρωμα σε όλες τις βάρδιες, πρωί-μεσημέρι-βράδυ, ενισχύονται οι προσπάθειες με πρόσθετους εργάτες για την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση, κάθε εργάσιμη ημέρα καθώς και το Σάββατο η οδός Τσιμισκή χωρίζεται σε τρία μέρη και πλένεται με δύο υδροφόρες και πιεστικό, ενώ προστίθεται περισσότερο απολυμαντικό υγρό στο νερό της υδροφόρας για να μπορεί να απομακρύνει την κολλώδη ουσία που εκκρίνεται από το ράντισμα και τα έντομα και για να αποφευχθεί η ολισθηρότητα που μπορεί να προκαλέσουν.

Από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Πράσινου & Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Ε.Σ.Θ. έλαβε επιστολή με πλήρη ανάλυση των αιτιών του προβλήματος που προκαλεί το συγκεκριμένο έντομο στα δέντρα, τις δυσκολίες που παρουσιάζει η εξόντωσή του, τις μεθόδους που έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με επιστημονικό προσωπικό του Δήμου και άλλων οργανισμών και τέλος, τη σταδιακή αντικατάσταση των δέντρων σε βάθος πενταετίας, καθότι δεν μπορεί να γίνει καθολική αποξήλωση των υφιστάμενων δέντρων.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Κώστα Ιακώβου, όσο και με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Στυλιανό Λιακόπουλο, κατά την οποία έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι προσπάθειες για αντιμετώπιση του προβλήματος θα ενταθούν ακόμη περισσότερο. Ωστόσο είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν χημικά για την εξόντωση των εντόμων καθότι αφενός είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία αφετέρου απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την άμεση ανταπόκρισή τους και ευελπιστεί να μειωθεί η ένταση του φαινομένου και να δοθεί σταδιακά οριστική λύση στο πρόβλημα που εδώ και χρόνια παρουσιάζεται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Comments are closed.


Recent Posts

La Perle: Ξέσπασε πυρκαγιά στο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Γαλλίας

Ένα απρόσμενο περιστατικό συνέβη στο ναυπηγείο της Τουλόν, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά μέσα στο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «La Perle» του γαλλικού Πολεμικού…

2 ώρες ago

HIMARS: Η Λετονία κάνει «πρόβα» τα πυραυλικά συστήματα με την βοήθεια του στρατού των ΗΠΑ

O στρατός των ΗΠΑ ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα M142 HIMARS στην Λετονία, στο πλαίσιο εθνικής άσκησης ετοιμότητας, καθώς ο πόλεμος στην…

4 ώρες ago

Κώστας Αντετοκούνμπο: Η πρώτη φωτογραφία του με τους Μπουλς

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να πιάσει δουλειά με τους Σικάγο Μπουλς. Ο διεθνής Έλληνας ψηλός θα συμμετέχει στην προετοιμασία…

4 ώρες ago

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία: 2-0 -Ανεβαίνει κατηγορία η Εθνική

Με πέντε νίκες σε έξι αγώνες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Εθνική στον 2ο όμιλο της League C του Nations…

4 ώρες ago

ΗΠΑ: Κινεζικά και ρωσικά πλοία εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Αλάσκας

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια τακτικής περιπολίας στη Βερίγγειο Θάλασσα στα ανοιχτά της Αλάσκας, ανέφερε την παρουσία ενός…

4 ώρες ago

ΑΕΚ: Ναταλία Δραγούμη, Αντώνης Αντωνίου παρουσιαστές στα εγκαίνια της «OPAP Arena»

Η μεγάλη ημέρα για την ΑΕΚ πλησιάζει! Την Παρασκευή (30/9), η «Ένωση» επιστρέφει «σπίτι» της, μετά από 19 χρόνια. Η…

4 ώρες ago