Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διαφάνεια»

Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς και ειδικότερα το παράρτημα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διαφάνεια». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στις 18.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος, Κώστας Μπακούρης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Με αυτήν την εκδήλωση οι δύο φορείς στοχεύουν -σύμφωνα με το crashonline.gr- σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε αυτόν το σημαντικό θεσμό της Πολιτείας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

– «Καλές πρακτικές για διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Ομιλητής Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος

– «Πρόληψη διαφθοράς και διαφανής διοίκηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης». Ομιλητής Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

– «Οι θεσμικές υποχρεώσεις, οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα που λαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση της διαφάνειας». Ομιλητής Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγος, με σύντομη εισήγησή του με θέμα «Το κόστος της διαφθοράς στην Ελλάδα», ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Η είσοδος στην εκδήλωση για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση