Θεσσαλονίκη: €2,3 εκατ. ευρώ για σχολική στέγη

Σημαντικά κονδύλια για τη σχολική στέγη, συνολικού ύψους 2.276.335 ευρώ, που εξασφαλίστηκαν μέσω ΣΑΤΑ και ΚΑΠ. (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόρους), ενέκρινε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της 3ης τακτικής του συνεδρίασης. Πρόκειται για τρεις μελέτες συνολικής δαπάνης (με ΦΠΑ) 1.450.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά προβλέπονται εργασίες επισκευής όψεων, μονώσεων, ανακατασκευής στεγών και αντικατάστασης κουφωμάτων:

  • σε σχολικά κτίρια της 2ης, 3ης και 4ης Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και στην Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, για το τρέχον έτος, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
  • σε σχολικά κτίρια της 1ης, και 5ης Δημοτικής Κοινότητας, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.
  • σε σχολικά κτίρια και σύμφωνα με τις ανάγκες σε διάφορες περιοχές της πόλης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις μελέτες, συμπεριλαμβάνονται εργασίες συντήρησης των όψεων και χρωματισμών, εργασίες αποκατάστασης κλίσεων για τις υγρομονώσεις, καθώς και η αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου παλαιού τύπου, σιδηρών και ξύλινων με μονό υαλοπίνακα με νέα θερμομονωτικά αλουμινίου βαρέως τύπου, ηλεκτροστατικής βαφής σε αποχρώσεις RAL, με ενεργειακούς διπλούς υαλοπίνακες και ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες μελέτες εκπονήθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ΣΑΤΑ Τ.Π. και προβλέπεται να εκτελεστούν με εργολαβία, εντός του 2013, έπειτα από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό.

Επίσης, με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε την πρώτη δόση της επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη τόσο των λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και των δαπανών θέρμανσης για το 2013, συνολικού προϋπολογισμού 826.335,16 ευρώ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!