θεσσαλονίκη-διέρρηξαν-το-σπίτι-αντιδ-986494
ΔΗΜΟΙ | 31.01.2022 | 14:55

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν το σπίτι αντιδημάρχου-Τους έβλεπε από το κινητό του

Θύμα διάρρηξης έπεσε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος έβλεπε ζωντανά στο κινητό του από τις κάμερες στο σπίτι του τρεις ληστές να εισβάλλουν και να αναζητούν για τιμαλφή στο σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

«Ήταν απίστευτο. Ενώ είχα τη δυνατότητα να μιλήσω από το κινητό μου και να με ακούν από τα μεγάφωνα, όπου μπορούσα να τους πω ότι τους βλέπω και ότι θα έρθει η αστυνομία από στιγμή σε στιγμή, δεν είχα τη δύναμη να αντιδράσω. Εγώ που θεωρούμαι πολύ ψύχραιμο άτομο», δηλώνει εμβρόντητος στο thesstoday.gr, ο αντιδήμαρχος και περιγράφει καρέ καρέ το πώς οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του.

«Έγινε χθες το βράδυ στις 19.55. Χτύπησε ο συναγερμός. Αμέσως ο σεκιούριτι όπου είναι συνδεδεμένος ο συναγερμός του σπιτιού μου άρχισε να με καλεί. Ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία όπου ομολογώ ότι σε δέκα λεπτά η ασφάλεια Καλαμαριάς ήταν στο σπίτι μου. Αυτοί έκατσαν μέσα γύρω στα εφτά λεπτά, όπου μπήκαν μόνο στο υπνοδωμάτιο», περιγράφει ο κ. Αβαρλής.

Και προσθέτει: «Άδειασαν τα ράφια, ό,τι πρόλαβαν. Τους έβλεπα από τις κάμερες στο κινητό μου ότι με νευρικές κινήσεις προσπαθούσαν να αδειάσουν ρούχα, για να δουν μήπως υπάρχουν κρυμμένα χρυσαφικά και χρήματα σε αυτούς τους χώρους. Δεν μπήκαν πουθενά αλλού. Ό,τι κουτί έβλεπαν το έριχναν στα σεντόνια. Και έφυγαν. Βγήκαν και οι τρεις. Ήταν τρεις τύποι ντυμένοι με ολόσωμη φόρμα και fullface στο πρόσωπο. Βγήκαν και τους περίμενε έξω αυτοκίνητο με τον τέταρτο συνεργάτη τους. Έφυγαν μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα και επειδή σε λιγότερο από 100 μέτρα είναι το σπίτι του αμερικανικού προξένου, είδαν το φυλάκιο της αστυνομίας απ’ έξω και σε μια κάθετο πιο πριν, όπως μου περιγράφουν οι γείτονες γιατί ακούστηκε πολύ δυνατά το χειρόφρενο, πήραν ξαφνική στροφή για να φύγουν προς τα κάτω και να μη περάσουν μπροστά από το σπίτι του αμερικανικού».

Ο κ. Αβαρλής επίσης θεωρεί πως οι ληστές δεν γνώριζαν ότι το σπίτι το οποίο μπήκε στο στόχαστρό τους ήταν ενός αντιδημάρχου, παρά είδαν ότι έφυγε ο ίδιος και η γυναίκα του και μπορούσαν να εισβάλλουν.

«Παρακολούθησαν ότι έφυγα, γιατί ήμουν με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δήμου, πήρα τη γυναίκα μου και φύγαμε για το Μέγαρο μουσικής όπου ήταν η εκδήλωση για το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Και προφανώς είδαν ότι φύγαμε».

Η λεία που κατάφεραν να αποσπάσουν μάλιστα οι «ποντικοί» ήταν κοσμήματα και ένα ρολόι. «Στο σπίτι έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε ακριβά πράγματα. Έχουμε φο μπιζού και πράγματα που έχει αγοράσει η γυναίκα μου από εκδρομές. Αυτά όλα τα πήραν με τα κουτιά. Δεν κοιτούσαν τι. Αυτό που είχε μεγαλύτερη αξία ήταν ένα σχετικά ακριβό ρολόι δικό μου. Μετρητά δεν υπήρχαν στο σπίτι».

Δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει καταγεγραμμένο το βίντεο όπου φαίνονται να ανεβαίνουν στη βεράντα του σπιτιού, μέχρι την ώρα που φεύγουν έξω απ’ το σπίτι και μπαίνουν στο αυτοκίνητο, ο κ. Αβαρλής δηλώνει πως η αστυνομία θα καταφέρει να τους εντοπίσει και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.