Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία απλήρωτων συμβασιούχων στο δημοτικό συμβούλιο

Συγκέντρωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κατά την ώρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποίησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Χρήστος Νατσόπουλος, μιλώντας στους δημοτικούς συμβούλους οι συνολικά 200 συμβασιούχοι διμηνίτες προσελήφθησαν στα μέσα του Ιανουαρίου προκειμένου να καλύψουν ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι εργάστηκαν έως τα μέσα Μαρτίου εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τους επανέλαβε πως το «εντέλλεσθαι» που έδωσε για την πληρωμή τους έχει «κολλήσει» στην αρμόδια επίτροπο. Τους υποσχέθηκε πως η νομική υπηρεσία του δήμου θα δώσει το παρών αύριο, Μ.Τρίτη, στα δικαστήρια όπου θα εκδικαστεί η προσωρινή διαταγή για τα ασφαλιστικά μέτρα. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να απαντήσει θετικά στους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν μέχρι το Πάσχα καθώς την εντολή δίνει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!