Θεσσαλονίκη: Μπουτάρης -ΣΥΡΙΖΑ: «Ραντεβού» τον Σεπτέμβριο για τη «Νέα Πρωτοβουλία»

  • Απο stergios
  • 5 Αυγούστου 2018 - 14:26
  • Comments Off

Η προ ημερών συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Μπουτάρη ήταν η πρώτη μετά το «χρίσμα» του Αλέξη Τσίπρα προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις εκλογές του Μαΐου 2019. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να γίνει νωρίτερα, αλλά αναβλήθηκε μια, δύο φορές εξ αιτίας αλλαγών στο πρόγραμμα του δημάρχου. Έτσι, όταν αποφασίστηκε να γίνει κάποια στιγμή, απουσίαζε απ’ αυτήν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Δουίτσης.

Τελικώς από πλευράς κυβερνώντος κόμματος παρέστησαν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μίμης Δημητριάδης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου και ένα μέλος της Ν.Ε. (Κωτίδης).

Όπως με ενημερώνει πηγή μου η συνάντηση είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα. «Έτσι, για να φτιάξουμε κλίμα», όπως χαρακτηριστικά μού μεταφέρθηκε. Ωστόσο, οι δύο συνεταίροι έχουν μπροστά τους αρκετά ζητήματα για να επιλύσουν. Μεταξύ αυτών είναι και με ποιο σχήμα θα πορευτούν προς τις εκλογές του Μαΐου. Εάν, δηλαδή, οι δύο ξεχωριστές δημοτικές παρατάξεις θα συνενωθούν σε μία ή εάν θα διατηρήσουν την αυτονομία τους, επιλέγοντας κάποιο είδος συνεργασίας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σε αυτή τη συνάντηση ως πιθανότερη λύση φαντάζει η πρώτη, δηλαδή η συνένωση της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη με την «Ανοιχτή Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν συμβεί αυτό, το πιθανότερο όνομα της νέας παράταξης θα είναι το «Νέα Πρωτοβουλία». Μάλιστα, όπως μου έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της διοίκησης του δήμου, «η ‘Πρωτοβουλία’ έτσι κι αλλιώς θα είναι ‘νέα’ είτε συνενωθούμε με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι», παραπέμποντας στην αποχώρηση και την αποστασιοποίηση των δύο συνιδρυτών της παράταξης, του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Ανδρέα Κουράκη.

Πάντως, η συζήτηση μεταξύ του δημάρχου και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε βάθος. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τα ξαναπούν τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά την ΔΕΘ.

Πληροφορούμαι, ωστόσο, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν και μια άλλη αγωνία. Σκέφτονται τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο Γιάννης Μπουτάρης αποφασίσει, για τους δικούς του λόγους, να μην είναι τελικά υποψήφιος. Άλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα η Voria.gr ο δήμαρχος θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του προς το τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, συνεκτιμώντας και τα ευρήματα δημοσκόπησης την οποία θα διεξαγάγει την περίοδο εκείνη η Metron Analysis.

«Τι θα κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;», ρώτησα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση που πήρα ήταν «ούτε θέλω να το σκέφτομαι». Και είναι λογικό καθώς στο κυβερνών κόμμα, μετά την παρέμβαση Τσίπρα, οι πάντες θεωρούν ότι θα πάνε στις εκλογές με Μπουτάρη, οπότε, κάθε άλλη εναλλακτική σκέψη ή υποψηφιότητα έχει πλήρως εγκαταλειφθεί.

Πηγή: voria.gr – Στήλη: Σαλονικιός

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!