ΡΟΗ
προηγ επομ

Θεσσαλονίκη: Απορρίπτει τις υποψηφιότητες Ταχιάου και Νοτοπούλου ο Θεοδωράκης

  • Απο stergios
  • 16 Δεκεμβρίου 2018 - 14:40
  • Comments Off

«Θα συγκρουστούμε με όλους τους συμμάχους μας που στηρίζουν τη συμφωνία; Έχουμε μετρήσει τις συνέπειες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Για την οικονομία μας;», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». Ωστόσο κατηγορηματικά δηλώνει: «Θέλουμε λύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σιωπούμε στα παράλογα που λένε – όταν λένε – οι γείτονες μας». Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Θεοδωράκης προτείνει «να περάσουμε με 151 ψήφους όλες τις προτάσεις αναθεώρησης και η επόμενη Βουλή με 180 να καθορίσει το ακριβές περιεχόμενο».

Σχετικά με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι εμείς «δεν δίνουμε χρίσματα. Σε κάθε περιοχή οι εθελοντές μας, τα μέλη μας, οι φίλοι μας αποφασίζουν ποιος δήμαρχος και ποιος συνδυασμός θα είναι καλύτερος για την πόλη τους». Αναφερόμενος ειδικά στο δήμο Θεσσαλονίκης, απαντά στο ερώτημα «τι θα κάνετε; Ταχιάος ή Νοτοπούλου;»:

«Μα θα μπορούσαμε να στηρίξουμε ποτέ μια εν ενεργεία υπουργό για δήμαρχο; Αυτό είναι το άκρον άωτον του κομματισμού. Ο Ταχιάος δεν είναι κακή υποψηφιότητα, για τη ΝΔ όμως. Εμείς έχουμε στην Θεσσαλονίκη το Νίκο Νυφούδη που έχει φτιάξει μαζί με τον έμπειρο Σπύρο Βούγια μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Έχουμε επίσης τον Σπύρο Πέγκα και τους φίλους της Πρωτοβουλίας, του συνδυασμού του Μπουτάρη. Ελπίζω ότι θα συνεννοηθούν και θα έχει συνέχεια η δυναμική ανάπτυξη της πόλης. Με εξωστρέφεια, κοσμοπολιτισμό και φιλικές υπηρεσίες και υποδομές για τον πολίτη».

Αναλυτικά, στη συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Θεοδωράκης μεταξύ άλλων δηλώνει:

Συμφωνία Πρεσπών

«Η συμφωνία αναφέρει ότι η γλώσσα της πΓΔΜ ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, έχουν δεχθεί ότι δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, την κουλτούρα και την κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Όλα αυτά πρέπει να καθρεφτιστούν στο Σύνταγμα τους. Αν υπαναχωρήσουν από αυτά τότε προφανώς δεν υπάρχει συμφωνία» σημείωσε και πρόσθεσε: «Πιο πολλά προβλήματα θα έχουμε αν οι γείτονες μας είναι μέλη της Ε.Ε ή προτεκτοράτο των Τούρκων και των Ρώσων; Σε λίγες εβδομάδες οι Έλληνες πρέπει να πάρουμε μια σημαντική απόφαση: Θα πούμε «όχι» στην αλλαγή του ονόματός τους, από Μακεδονία που τους αναγνωρίζουν όλοι σήμερα, σε Βόρεια Μακεδονία; Θα συγκρουστούμε με όλους τους συμμάχους μας που στηρίζουν τη συμφωνία; Έχουμε μετρήσει τις συνέπειες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Για την οικονομία μας;»

Συνταγματική Αναθεώρηση

Σχετικά με τη Συνταγματική αναθεώρηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε αυτή τη Βουλή να «ανάψει το πράσινο φως». «Να μην θυσιάσουμε την αναθεώρηση στην πολιτική σύγκρουση και να τα ξαναδούμε όλα ψύχραιμα στην επόμενη Βουλή» είπε κι επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού προς τα άλλα κόμματα και κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ «να περάσουμε με 151 ψήφους όλες τις προτάσεις αναθεώρησης και να αφήσουμε την επόμενη Βουλή να καθορίσει με 180 ψήφους το ακριβές τους περιεχόμενο». Επέμεινε δε ιδιαίτερα, στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16. «Να τελειώνουμε με τις ιδεοληψίες. Να δώσουμε δυνατότητες στο επιστημονικό προσωπικό να μένει στη χώρα μας και να προσελκύσουμε επενδύσεις στην εκπαίδευση» υπογράμμισε για να συμπληρώσει πως «αυτός που απαγορεύει τα μη κρατικά πανεπιστήμια οδηγεί σε μαρασμό και τα δημόσια. Μόνο ο ανταγωνισμός θα ξυπνήσει τα καλά ένστικτα των πανεπιστημίων μας. Τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια θα είναι μια μεγάλη βοήθεια στους μεσαίους και τους φτωχούς» είπε χαρακτηριστικά.

Εκλογές και διαρροές βουλευτών

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως «εκλογές θα γίνουν όποτε το αποφασίσει ο στενός πυρήνας στου Μαξίμου. Ας μη σπαταλάμε χρόνο σε σενάρια». Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο κάποιοι βουλευτές του Ποταμιού να συνεργαστούν, είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «το Ποτάμι έχει πάρει μια και μόνο μια απόφαση: αυτόνομη πορεία». Σημείωσε ωστόσο, πως «δεν αλυσοδένουμε κανέναν. Αν κάποιος θέλει να πάει με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ας αφήσει την έδρα του και ας το κάνει. Έχω βαρεθεί να ασχολούμαι με αυτά τα σενάρια» κατέληξε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΝΙΚΟΣ ΤΑΧΙΑΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!