Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια μνημείου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Ξεκίνησαν και επίσημα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό του έτους των δύο Ιεραποστόλων με την τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, δωρεά του Εθνικού Συλλόγου Ελλήνων της Αγίας Πετρούπολης, που πραγματοποιήθηκε χθες στον περιβάλλοντα χώρο του ομώνυμου Ιερού Ναού της Θεσσαλονίκης .

Η πνευματικότητα των δύο Αγίων βοήθησε να διαδοθεί η γλώσσα του χριστιανισμού στους Σλάβικους λαούς. Αυτοί θα πρέπει να είναι ευγνώμονες για την διάδοση του χριστιανισμού”, δήλωσε κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ενώ ο Υπουργός Μακεδονίας – θράκης, Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε: “Η πράξη αυτή επιβεβαιώνει την συνεργασία των δύο λαών. Φέτος τιμούμε τους δύο Αγίους που πριν από 1150 χρόνια κήρυξαν το Ευαγγέλιο και διακήρυξαν την ελληνική παιδεία στους Σλάβικους λαούς”.

Νωρίτερα είχε εηκαινιασθεί  έκθεση κειμένων και εικόνων από τη ζωή και το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβακίας.

Σήμερα , με αφορμή τη συμπλήρωση 1150 χρόνων από τη μετάβαση των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Σλοβακία, θα πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων του πάρκου της Σλοβακίας που βρίσκεται δίπλα στο ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου και τα αποκαλυπτήρια σχετικής τιμητικής πλακέτας, από τον κ. Μπουτάρη και τον Σλοβάκο πρέσβη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΟΥΤΑΡΗΣ, ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ, ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!