Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίστηκε ο Π. Σαξώνης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά από 30 μήνες προσωρινής κράτησης ο βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Σαξώνης.

Συγκεκριμένα ο πρώην ταμίας του δήμου συμπλήρωσε το ανώτατο όριο προφυλάκισης (18 μήνες για το αδίκημα της υπεξαίρεσης και 12 για το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος) και σύμφωνα με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν πρέπει να μετακινείται εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και είναι υποχρεωμένος να διαμένει και να διανυκτερεύει σε συγκεκριμένη διεύθυνση που θα δηλώσει στις αρχές.

Σε ότι αφορά την ανασκευή δήλωσης που είχε κάνει ενώπιον του Δικαστηρίου, ότι δηλαδή για τα πλαστά έγγραφα δεν γνώριζε κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο, ο συνήγορος του κ. Σαξώνη τόνισε πως έγινε απλώς διευκρίνιση και όχι ανασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι για το οικονομικό σκάνδαλο και συγκεκριμένα τη «μαύρη τρύπα» των 51, 4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου κατηγορήθηκαν επίσης ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο άλλοτε στενός του συνεργάτης, γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών και 13 υπάλληλοι.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!